5. srpna 2013 • 21:19

Slavia doma vyhořela. Nestačila na Olomouc, prohrála 2:3

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Olomouce zvítězili v dohrávce 3. ligového kola na Slavii 3:2 a získali první body v sezoně. Hosty poslal do vedení premiérovou trefou v nejvyšší soutěži Šindelář, po pauze přidal druhý gól Navrátil. Pak snížil Petrák, ale v 80. minutě rozhodl Lietava. Slavia už jen zkorigovala skóre Kiselem.  S Olomoucí prohrála třetí z posledních čtyř vzájemných duelů a s jedním bodem je předposlední.



Na Pražanech byl špatný start do sezony mnohem viditelnější než na soupeři a první půle tak patřila hostům. Poprvé zahrozili v osmé minutě, kdy si na přímý kop naběhl Dreksa a domácí zachránil brankář Černý.

Slávistům se nedařilo. V ofenzivě byli nepřesní, a když už se dostali do dvou brejků, pokazili si je nepřesností. "Přišlo mi, že někteří hráči to pod tlakem absolutně nezvládají," podotkl kouč Slavie Michal Petrouš.

Střední část úvodního dějství postrádala vzruch, oběma týmům navíc ztěžoval hru nekvalitní terén, který po zápase čekala rekonstrukce. Od úterý bude v Edenu probíhat instalace nového trávníku před Superpohárem mezi Bayernem Mnichov a Chelsea.

Trápení slávistů vrcholilo deset minut před pauzou. Při rohovém kopu zůstal trestuhodně volný Šindelář a jeho hlavička z poměrně velké dálky zapadla do sítě.

Dvě minuty nato mohlo být s domácími ještě hůř. Falta postupoval sám na Černého a Pražany zachránila tyč. Až pak se Slavia probudila, Kiselův přímý kop ale vytáhl bývalý gólman červenobílých Zlámal a Petrák vzápětí mířil po rohovém kopu vedle.

Petrouš do druhé půle poslal Škodu místo nevýrazného Fenina, svůj tým ale z letargie neprobudil a Sigma naopak podruhé udeřila. Nejprve po Schulmeisterově rohu ještě Lietava hlavičkoval vedle, po hodině hry už ovšem Olomouc pojistila svůj náskok. Při brejku zůstal úplně sám Navrátil a s přehledem obstřelil Černého.

"Za výhrou jsme šli. Hráli jsme to, co jsme chtěli hrát. Měli jsme dostatek příležitostí, dařilo se nám hrozit z brejků," pochvaloval si olomoucký kouč Martin Kotůlek.

Domácí mohl nadobro srazit Dreksa, který doklepl míč zblízka do sítě, jenže pomezní sudí chybně odmával ofsajd. Místo definitivního rozhodnutí slávisté zápas zdramatizovali. Zlámal v 69. minutě neodhadl centr z rohového kopu a Petrák svým druhým gólem v lize snížil.

Domácí ale na zvrat pomýšleli jen jedenáct minut, než Lietava s přehledem zakončil další brejk a druhou brankou v olomouckém dresu hosty opět uklidnil.
Slavia se nevzdala a Kisel v 88. minutě z přímého kopu snížil. Nápor domácích umocnilo vyloučení Škerleho, ale na vyrovnání už neměli čas, byť především Škutka nebyl od gólu daleko.

"Po mém gólu jsem pořád věřil, že ještě vyrovnáme na 3:3, jako se nám to povedlo vloni s Jihlavou. Ale zbývalo už málo času. Rozhodlo, že jsme dostali velice laciné góly," podotkl Kisel.

Sigma tak napravila minulou porážku z Dukly 0:4. "Museli jsme hrát úplně něco jiného než proti Dukle. Konečně jsme plnili pokyny trenéra a vyplatilo se," řekl ofenzivní záložník Jan Schulmeister.

Naopak Petrouš neskrýval zklamání. V nové sezoně se mu nedaří s týmem navázat na sérii čtyř výher z posledních pěti jarních kol. "Na jaře nebylo co ztratit, teď když je trochu tlak, tak to vypadá, že neběháme. Že jsme zvládli ty čtyři zápasy, neznamená, že to půjde samo. Budu si muset s některými hráči pohovořit. S tím do Slavie šli, že si musejí poradit s tlakem. Když ne, tak budou asi muset změnit klub," řekl Petrouš.

Sám zatím cítí od vedení důvěru. "Pan Šeterle mi po zápase řekl, ať dám hlavu vzhůru," dodal.

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 8. • 18:00
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
2:3
ONLINE
5. srpna
18:00
SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc
Góly

Domácí: 69. Petrák, 88. Kisel

Hosté: 35. Šindelář, 61. Navrátil, 80. Lietava

Sestavy

Domácí: Černý – Nitrianský (66. Škutka), Bortel, Petrák, Čonka – Juhar, Kisel, Gecov, Zmrhal, Koreš (56. Štěpán) – Fenin (46. Škoda)

Hosté: Zlámal – Vidlička, Škerle, Dreksa, Falta – Schulmeister (77. Varadi), Šindelář, Javůrek, Pospíšil (61. Houska), Navrátil – Lietava (83. Doležal)

Náhradníci

Domácí: Rakovan, Dostál, Kolařík, Štěpán, Hurka, Škoda, Škutka

Hosté: Blaha, Vepřek, Koutný, Karaš, Houska, Varadi, Doležal

Karty

Domácí: Juhar, Škoda

Hosté: Schulmeister, Lietava, Škerle (č), Zlámal

Rozhodčí

Příhoda – Filípek, Kříž

Stadion

Eden Arena, Praha - Vršovice

3. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - Sigma Olomouc 2:3 (0:1)
Branky: 69. Petrák, 88. Kisel - 35. Šindelář, 61. Navrátil, 80. Lietava. Rozhodčí: Příhoda - Filípek, Kříž. ŽK: Juhar, Škoda - Schulmeister, Lietava, Škerle, Zlámal. ČK: 89. Škerle.

Sestavy:
Slavia: Černý - Nitrianský (66. Škutka), Bortel, Petrák, Čonka - Gecov, Zmrhal - Koreš (55. Štěpán), Kisel, Juhar - Fenin (46. Škoda). Trenér: Petrouš.
Olomouc: Zlámal - Vidlička, Dreksa, Škerle, Javůrek - Šindelář - Schulmeister (77. Varadi), Navrátil, Pospíšil (61. Houska), Falta - Lietava (83. Doležal). Trenér: Kotůlek.

ONLINE za zápasu jsme sledovali ZDE.

Slavia měla v tento moment veliké štěstí
Slavia měla v tento moment veliké štěstí

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud