12. srpna 2013 • 22:01

Baník schytal debakl, Jablonec domácí vyprovodil čtyřmi góly

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dohrávka 4. kola Gambrinus ligy se vůbec nepovedla Baníku Ostrava. Na svém hřišti prohrál s Jabloncem 0:4, s neoblíbeným soupeřem nevyhrál už sedm vzájemných zápasů. O výsledku se rozhodlo ve druhém poločase, první branku vstřelil až v 65. minutě utkání z penalty jablonecký kapitán Karel Piták.



Baník po čtyřgólové náloži v Plzni jakoby v úvodu mermomocí chtěl dokázat, že si skalp Mladé Boleslavi nepřipsal náhodou, a v úvodních deseti minutách Bazaly aplaudovaly jeho výkonu.

Především přechod do útoku se pod koučem Svědíkem zrychlil k nepoznání, jenže domácí několik smrtících brejků v úvodu nedotáhli. Jejich tlaku tak odzvonil hostující Piták, který se po akci Jablonského ocitl na deseti metrech tváří v tvář Bártovi, který ale první vážnější příležitost soupeře reflexivně zlikvidoval.

Utkání jsme sledovali ONLINE zde »

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 8. • 20:00
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava
0:4
ONLINE
12. srpna
20:00
FK BAUMIT Jablonec
FK BAUMIT Jablonec
Góly

Domácí:

Hosté: 65. Piták, 74. Vukadinovič, 81. Vaněk, 86. Hubník

Sestavy

Domácí: Bárta – Zawada, Frydrych, Vomáčka, Dedić – Lukeš (C), Droppa, Milosavljev (77. Kundrátek), Kukec (72. Engelmann) – Fantiš, Rolinc (80. Kraut)

Hosté: Špit – Kubista, Kysela, Beneš, Jablonský (69. Vukadinovič) – Čížek (84. Hronek), Piták (C), Loučka, Vaněk, Vošahlík (59. Hubník) – Třešňák

Náhradníci

Domácí: Pavlenka, Baránek, Hable, Šichor, Engelmann, Kraut, Kundrátek

Hosté: Valeš, Hronek, Kovář, Vukadinovič, Hubník

Karty

Domácí: Rolinc, Zawada, Droppa

Hosté: Vaněk

Rozhodčí

Hrubeš – Mencl, Kotík

Stadion

Stadion Bazaly

Návštěva

6870 diváků

Jablonec, který čtvrteční úspěšnou pohárovou sestavu z Evropské ligy v Norsku změnil na třech postech, se po vlažném nástupu začal vzpamatovávat a soupeře stále více tlačil do hloubky hřiště. Baník si přesto z jednoho z výpadů vypracoval roh a po něm i slibnou šanci, ale Fantišovi odražený balon sjel po nártu a přestřelil.

To už měli Severočeši zřetelnou územní převahu, jež však vázla na finální fázi. Největší možnost se tak zrodila spíše náhodně ve 37. minutě, když Bárta musel vyškrábnout Pitákův centr, na nějž žádný ze spoluhráčů nedosáhl.

Baník žil v naději na bodový zisk déle než hodinu. Pak ale Zawada ve vápně fauloval střídajícího Hubníka a Piták v 65. minutě korunoval hostující tlak vedoucím gólem. Domácí sice málem také gólově zareagovali, jenže Fantišově pokusu zblízka chyběla znovu větší přesnost.

Když v 74. minutě utekl po pravé straně Třešňák a jeho centr poslal další čerstvý hráč Vukadinovič hlavou do sítě podruhé, hra domácích se sesypala. Vaněk po kličkované na malém vápně parádně vymetl šibenici a čtvrtý gól připojil po chybě v ostravské obraně Hubník, který těsně předtím ještě orazítkoval břevno.

Baník po kolapsu v závěru podruhé za sebou prohrál 0:4 a Jablonci už 339 minut nedal gól.

Tomáš Čížek z Jablonce uniká Janu Zawadovi z Baníku Ostrava
Tomáš Čížek z Jablonce uniká Janu Zawadovi z Baníku Ostrava

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud