13. srpna 2013 • 04:40

Ujfaluši proti Plzni? Spíš zbožné přání Sparty, šance je 5 procent

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší útok soutěže proti obraně, v níž to pořádně skřípe. I tak se dá definovat ligový šlágr podzimu mezi Plzní a Spartou, který se odehraje tuto sobotu ve Štruncových sadech. Letenský tým proto zvažuje několik zvláštních opatření – včetně případného debutu Tomáše Ujfalušiho v rudém dresu. 



Je třeba hned v úvodu přiznat, že Tomáš Ujfaluši v základní sestavě Sparty proti Plzni je spíš zbožné přání, než reálná možnost. Stále platí, že pětatřicetiletý světoběžník by si premiéru v novém angažmá měl odbýt nejdříve o kolo později proti Příbrami.

Sparta ještě v novém ročníku neudržela ani jednou čisté konto, a byť ji o něj proti Jablonci a v Brně připravily branky z jasných ofsajdů, rozhodlo se vedení klubu vyladit defenzivu angažováním zkušeného Ujfalušiho. „Dostáváme zkrátka moc gólů,“ objasnil příchod ostříleného zadáka člen sparťanského představenstva Jakub Otava.

Že šlo o prozíravý krok, potvrdilo i sobotní derby s Bohemians 1905, v němž byl zejména Holek k nepoznání. Hráč, který měl na jaře reprezentační formu, v duelu s nováčkem několikrát vážně chyboval.

Tomáš Ujfaluši ukázal svůj sparťanský dres. Bývalý reprezentační obránce se stal posilou letenského týmu, se kterým podepsal ročním smlouvu s opcí. Poprvé by měl v novém působišti nastoupit v nejbližších týdnech.Foto Barbora Reichová (Sport)
Proto se před šlágrem v Plzni objevila na stole i varianta s urychlenou nominací Ujfalušiho, byť není příliš pravděpodobná.

Mluví proti ní především fakt, že bývalý reprezentační kapitán dosud na Letné ještě netrénoval s týmem, kvůli rekonvalescenci operovaného kolena se zatím připravuje pouze pod dohledem kondičních trenérů.

„My bychom Tomášův nástup rádi uspíšili, ale nechceme tak učinit na úkor jeho zdraví. Nepřejeme si, aby dopadl jako třeba v minulosti Marek Jankulovski,“ připomněl Lavička smutný příběh jiného bývalého reprezentanta, který musel v Baníku Ostrava vinou opakovaného zranění kolena ukončit kariéru.

Dalším silným argumentem proti Ujfalušiho startu v Plzni je pak jeho nerozehranost. Kdyby při debutu proti rozjeté Viktorii vyhořel, mohlo by to mít na jeho další působení na Letné neblahý vliv, takový risk nechtějí někteří důležití lidé ve Spartě vůbec připustit.

Další informace o šlágru Plzně se Spartou čtěte v úterním Sportu

Ve Spartě vyfasoval Tomáš Ujfaluši dres s číslem tři
Ve Spartě vyfasoval Tomáš Ujfaluši dres s číslem tři

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud