21. listopadu 2013 • 14:54

VIDEO: Sparta bude v černém! V sobotu obleče své první dresy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Speciální edici černých retro dresů s velkým bílým "S" navléknou fotbalisté Sparty v sobotním ligovém utkání s Mladou Boleslaví. Chtějí tak dodat důstojný rámec 120. výročí založení letenského klubu, které Pražané na etapy slaví už od minulého týdne. Dresy jsou určené výhradně pro duel s Boleslaví.



Sparťané chtějí vyjádřit respekt k historii a zakladatelům klubu, kteří právě v černých dresech v roce 1893 odehráli ještě pod názvem AC Královské Vinohrady své vůbec první utkání. Tradiční rudou barvu na dresech začala Sparta vyznávat až od roku 1906.

"Snad nám černé dresy přinesou štěstí a budou vítězné," doufal kapitán týmu David Lafata před duelem s Boleslaví, do nějž půjde Sparta jako lídr ligové tabulky.

Zbrusu nové dresy mají jednoduchý design: fotbalistům se na hrudi skví velké bílé písmeno S, na zádech je jenom číslo a úplně chybí jmenovka. Brankář Tomáš Vaclík vyběhne na hřiště v zeleném trikotu s bílým "eskem" na prsou.

Sparta představila speciální retro dresy
Video se připravuje ...

Černá barva je pro Spartu nezvyk, ve venkovních zápasech letenští používají žluté dresy. "Také jsme dnes v černém trénovali, abychom v sobotu nenahrávali soupeři," žertoval obránce Mario Holek.

Sparťané, kteří se proti Boleslavi představí i v nově narostlých knírech odkazujících na charitativní projekt Movember, ihned po utkání dresy odloží. Speciální trikoty tak jsou určeny výhradně pro sobotní zápas.

Mario Holek, Lukáš Vácha a David Lafata představují černé dresy Sparty, ve kterých vedoucí tým ligy nastoupí v utkání s Mladou Boleslaví
Mario Holek, Lukáš Vácha a David Lafata představují černé dresy Sparty, ve kterých vedoucí tým ligy nastoupí v utkání s Mladou Boleslaví

Představení retro dresů není jedinou akcí spojenou se sobotním zápasem. Fanoušci si mohou při příležitosti oslav zakoupit také limitovanou edici kalendáře nebo pamětní medaile, které Sparta připravila ve spolupráci s Českou mincovnou. Zlatá uncová medaile vyjde na 49.900 korun a v omezeném množství je jich k dispozici pouze 120 kusů. Stříbrných medailí je připraveno 1893 kusů a zájemce za ně zaplatí 1750 korun. Pozlacených medailí se vyrobilo 3000 kusů a jedna stojí 490 korun.

Těsně před utkáním s Mladou Boleslaví Sparta na hřišti také představí svoji Železnou jedenáctku složenou z klubových legend, která byla vyhlášena při středečním galavečeru. Zástupci klubu také přijmou gratulace od svých protějšků z hokejové Sparty, která pro změnu v prosinci slaví 110. výročí svého založení.

Fotbalisté Sparty představili černé retro dresy, ve kterých nastoupí v utkání proti Mladé Boleslavi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud