27. listopadu 2013 • 16:46

Sudí ho vyloučil omylem, odvolačka teď Radovi zrušila trest

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odvolací a revizní komise (ORK) fotbalové asociace zrušila třízápasový distanc pro obránce Slovácka Tomáše Radu, kterého před dvěma týdny potrestala disciplinární komise za vyloučení v utkání se Znojmem.



Sudí Michal Paták jej vykázal ze hřiště za strčení do protihráče Radima Nepožitka, ale ve skutečnosti se nesportovního chování dopustil Radův spoluhráč Tomáš Košút. Rada tak může v pátek nastoupit proti Jihlavě. Vyplývá to z komuniké ORK, zveřejněného na webových stránkách FAČR.

Předsedkyně ORK Kateřina Radostová serveru aktualne.cz řekla, že při Radově "omilostnění" přihlédla i k verdiktu komise rozhodčích. Ta potvrdila, že Paták Radu vyloučil neprávem.

ORK sice Radovi třízápasový trest od disciplinárky v plném rozsahu zrušila, ale vzápětí se shodla na tom, že se třicetiletý hráč v duelu proti Znojmu dopustil nesportovního chování při zakopnutí míče.

Protože ale Rada už vynechal poslední ligový duel proti Slavii, dodatečný trest od ORK si tím už odpykal a v nejbližším zápase může hrát.

Pro Radu bude duel proti poslední Jihlavě prestižní záležitostí, na Vysočině totiž působil před letním odchodem do Slovácka.

Vyloučený hráč Slovácka Tomáš Rada byl při odchodu do kabin pořádně podrážděný.
Vyloučený hráč Slovácka Tomáš Rada byl při odchodu do kabin pořádně podrážděný.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud