5. listopadu 2013 • 20:45

Obrat v sázkařské aféře! Potrestaní fotbalisté už smějí zase hrát

Autor: pta, kap, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvůli podezření z účasti v sázkařské aféře nesměli hrát fotbal. A už je zase všechno jinak. Odvolací a revizní komise FAČR zrušila zákaz činnosti jedenácti hráčům, který jim udělila disciplinární komise. Zpátky za ligové trávníky se tak může vrátit třeba obránce Teplic David Jablonský nebo Jan Halama z druholigových Bohemians Praha.



Kvůli udělenému trestu se přitom odvolali jen tři z jedenácti hráčů. Komise zrušila postih nakonec všem. Zatímco disciplinárka postupovala podle disciplinárního řádu platného do konce června letošního roku a umožňoval udělení zákazu činnosti jako předběžného opatření, jeho nová podoba takový postup neumožňuje.

„Disciplinární komise toto rozhodnutí vynesla na základě dnes již neplatného disciplinárního řádu a ten nový nic takového neumožňuje. Z hlediska procesního práva nebyl takový postup správný,“ řekla předsedkyně ORK Kateřina Radostová.

„Od středy mohou všichni znovu nastupovat. Samozřejmě to ale neznamená, že se tím zastavuje samotné disciplinární řízení, to běží dál. Ruší se jen předběžné opatření,“ připomněla také.

Sázkařskou aféru začala disciplinárka řešit na začátku října, kdy zastavila jedenácti hráčům činnost na základě policejních obvinění. Za ovlivňováním výsledků kvůli sázkám prý stála skupina Slováků, která údajně manipulovala také duely slovenské ligy.

Gang podle slovenské policie uplácel hráče a pak vydělával sázením na zmanipulované zápasy zejména v zahraničních internetových kancelářích. Za poslední rok skupina údajně ovlivnila nejméně 19 fotbalových utkání v Česku a na Slovensku.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud