19. prosince 2013 • 18:03

ANKETA: Piták, Vlček, Brabec... Který kapitán Slavie byl NEJ?

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do fotbalové Slavie se vrací známá tvář. Karel Piták rozšíří svoji bilanci v klubu, ve kterém při svém prvním angažmá dělal kapitána. Třiatřicetiletý záložník patřil mezi nejvýraznější fotbalisty v červenobílém dresu, kteří nosili na ruce pásku. Který ze slávistických kapitánů v uplynulých letech byl podle vás nejvýraznější? Hlasujte v anketě iSport.cz.



Karel Piták

ve Slavii 2002 až 2006 a od 2013

Pod vedením posily z Hradce Králové pravidelně Slavia atakovala špičku ligu, i když nikdy nevystoupila na úplný vrchol. Červenobílí patřili také mezi stálé účastníky evropských pohárů. Piták se také řadil mezi spolehlivé střelce – v poslední sezoně před odchodem byl s 10 góly nejlepším střelcem týmu.

Erich Brabec

ve Slavii 2007 až 2009

Podle počtu úspěchů nebude Erich Brabec jako kapitán Slavie určitě dlouho překonaný. Dva mistrovské tituly, historický postup do Ligy mistrů. Nejvíc šokující se u pozdějšího hráče Sparty stal nečekaný konec v klubu, který přišel krátce po prodloužení smlouvy. Oficiálně se již Brabec nehodil do koncepce, jeho rozlučka s Edenem zůstala předmětem řady dohadů a spekulací.

Stanislav Vlček

ve Slavii 2004 až 2007 a 2009 až 2013

Kapitánskou pásku oblékl střelec důležitých gólů při památné výhře nad Ajaxem, která pečetila postup do Ligy mistrů. Nastálo se Vlček stal kapitánem až po návratu z angažmá v Anderlechtu Brusel. Také on zůstává výrazně spojený s úspěšnou érou Slavie, v jejíž sestavě vydržel až do konce loňského roku, kdy už ovšem bojovala o mnohem nižší pozice.

Pavel Horváth

ve Slavii 1996 až 2000

Dnes je z něj plzeňská legenda, ale v druhé polovině devadesátých let byl Horváth nepostradatelný pro Slavii. Během jeho působení v klubu došla Slavia do čtvrtfinále Poháru UEFA i Poháru vítězů pohárů. Před odchodem do Sportingu Lisabon dokonce Horváth nastřílel 10 gólů. A tento počet dosud nepřekonal.

Karol Kisel

ve Slavii 2010 až 2011 a 2012 až 2013

Do Slavie přišel Kisel v mimořádně bouřlivém období, kdy kvůli obřím dluhům hrozil klubu krach. A tým dokázal jako jeho nejlepší hráč provést napjatou sezonou, kdy hráčům nechodily výplaty. I po návratu z působení v Sydney byl slovenský záložník jasným lídrem týmu, než se rozhodl ukončit kariéru.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud