18. prosince 2013 • 18:17

Kapitán je zpátky! Zkušený Karel Piták se vrací do Slavie

Autor: pj, sh, hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkušený záložník Karel Piták končí v Jablonci a vrací se do pražské Slavie, kde působil v letech 2002-2006 a zastával i funkci kapitána. Vedení severočeského týmu dalo svolení k přestupu také Janu Vošahlíkovi, o kterém se spekulovalo několik týdnů. Oběma hráčům by v Jablonci na konci sezony vypršely smlouvy.



Slavia měla zájem o Pitákovy služby dlouhodobě. Usilovala o něj už při jeho návratu z rakouského Salcburku, ale 33letého záložníka ulovila až dnes.

Karel PitákFoto Pavel Mazáč (Sport)
Z Jablonce přichází podle informací iSport.cz také Jan Vošahlík.

„Oba hráči od nás dostali svolení jednat se Slavií, se kterou jsme na podmínkách dohodnuti. Pokud se domluvili i hráči, přestupu nestojí nic v cestě,“ řekl tiskový mluvčí Jablonce Tomáš Bárta.

„Věříme, že oba nějakým způsobem dokážeme nahradit,“ dodal.

Piták při svém prvním působení ve Slavii patřil k největším hvězdám Gambrinus ligy, několikrát se jej neúspěšně pokusila získat i Sparta. V roce 2006 se vydal za svým jediným zahraničním angažmá do Salcburku, kde odehrál čtyři sezony. Při návratu do české ligy si vybral Jablonec, kde patřil k základním stavebním kamenům severočeského týmu.

V reprezentačním áčku si připsal tři starty v přípravných duelech.

Slavia se po nevydařeném podzimu rozhodla radikálně přebudovat kádr, s čímž nesouvisí "jen" příchody, ale i odchody. Hned několika fotbalistům oznámila, že si mohou hledat angažmá. Jde o Bortela, Škutku, Čonku a pravděpodobně i bývalého reprezentanta Fenina.

„Máme s Martinem opravdu vážná jednání, která můžou vést k ukončení jeho působení ve Slavii,“ řekl na klubových stránkách generální ředitel Slavie Jaromír Šeterle – VÍCE ZDE »

Na seznamu odpadlíků je i Vojtěch Štěpán, jemuž k poslednímu dni letošního roku končí ve Slavii hostování. „Nebudeme ho obnovovat,“ potvrdil Šeterle. Nepočítá se ani s Tomášem Frejlachem, jenž nyní hostoval v Brně.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud