Pavel Kalouš
31. prosince 2013 • 16:30

Až na dno! Fenin má další problém, ruce pryč od něj dal už i agent

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle vypadá pád na úplné dno. S problémovým útočníkem Martinem Feninem se nerozloučila jen fotbalová Slavia, ale nic společného s ním už nechce mít ani agentura Sport Invest, která ho přitom zastupovala od dětství. Nechtěný hráč si tak teď musí nové angažmá hledat sám.



Slavia oznámila Feninovi, že s ním dál nepočítá, už na začátku prosince, teď však přišla další rána. „K další budoucnosti Martina Fenina se už nemůžeme vyjadřovat, protože hráče už nezastupujeme,“ přiznal hráčský agent Viktor Kolář a šéf společnosti Sport Invest.

Společnost, mezi jejíž klienty patří i gólman Chelsea Petr Čech, se o Fenina starala od jeho patnácti let.

V lednu 2008 Sport Invest dojednával jeho přestup z Teplic do Frankfurtu, stál při něm i v době těžkých psychických potíží a letos v lednu zase sehrál klíčovou roli při vyvázání Fenina ze smlouvy v Cottbusu, aby mohl bez náhrady zkusit restartovat kariéru ve Slavii.

Jenže pokažené angažmá tyhle plány rozcupovalo napadrť. Feninovi smlouva se Sport Investem podle všeho vypršela už před několika měsíci, a přestože novou nepodepsal, Kolář a spol. ho dál zastupovali. Teď jim však s nepoučitelným hráčem definitivně došla trpělivost.

„Stáli za ním dlouhou dobu, ale on neposlouchal ani jejich rady,“ potvrzuje generální ředitel Slavie Joromír Šeterle. Ten se ostatně sám pokoušel Feninovi několikrát domlouvat. „Během podzimu jsem to udělal minimálně pětkrát, jenže on má svoji hlavu,“ krčí rameny Šeterle.

Martin Fenin je na tom špatně...
Martin Fenin je na tom špatně...

Šestadvacetiletý útočník údajně ke svému angažmá ve Slavii znovu přistupoval lehkovážně, neprosadil se, a když přičtete smůlu na častá zranění, působí dvanáct odehraných ligových zápasů v roce 2013 ještě jako skvělá bilance. Nula v kolonce vstřelených gólů už nikoliv.

„Spolu s trenérem jsme to vyhodnotili tak, že je pro mužstvo dál nepřínosný,“ vysvětluje Šeterle, proč Slavia s hráčem předčasně ukončila spolupráci a umožnila mu hledat si nové angažmá. Smlouva, která měla vypršet až v létě 2015, však ukončena stále nebyla.

Vše se zřejmě točí kolem finančního vyrovnání. „Navrhli jsme mu víc variant a ta, kterou jsme mu předložili teď, je už poslední. Když na ní přistoupí, bude volným hráčem. Pokud ne, pak přistoupíme k jednostrannému řešení,“ vzkazuje Šeterle Feninovi.

Stříbrný medailista z mistrovství světa do 20 let v roce 2007 má zatím jen jednu jistotu. S touhle záležitostí mu už jeho agent nepomůže.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud