Richard Šíma
10. ledna 2014 • 04:58

Baroše čeká operace kolene. Potom by mohl přijít návrat do Baníku!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milan Baroš putuje na operační sál. V pondělí se Praze podrobí operaci zraněného kolene, v němž si přetrhal vazy. Co bude pak? V této sezoně se na hřiště nevrátí. Nestihne to. V Antalyasporu mu navíc právě s koncem sezony vyprší i smlouva. V Ostravě už znovu zvolna sílí vlnění, které toto město zažívalo, když se poprvé začalo mluvit o Barošově návratu. Vrátí se i podruhé?



To vlnění nesílí jen tak samo od sebe. Když například na začátku roku sepsal Petr Šafarčík, šéf Baníku, novoroční přání pro klubový web, náznak o možném návratu Milana Baroše v tomto kalendářním roce do něj zašifroval. A když vešlo ve známost, že se novým trenérem Baníku stane František Komňacký, útočník Antalyasporu se začal okamžitě shánět po kontaktu na něj.


Vazby mezi Baníkem a jeho slavným odchovancem jsou zkrátka stále živé. „Jsme spolu v kontaktu,“ netají se Šafarčík. „Ale komentovat teď cokoliv, co by se týkalo jeho budoucnosti, by nebylo vhodné. Nejdůležitější je, aby operace, kterou teď podstoupí, dopadla co nejlépe, vše ostatní je až za tím,“ řekl předseda klubového představenstva.
Takhle se fotil Milan Baroš v roce 2008, když přestupoval do Galatasaraye IstanbulFoto Pavel Mazáč (Sport)

Byl to nicméně on, kdo do svého novoročního slova vnesl větu týkající se Baroše: „Jeho přání zahrát si ještě jednou před plnými Bazaly bychom mu všichni měli, a možná ještě letos, splnit!!!“

Šafarčíkovo zbožné přání? Nebo tušení, že se k něčemu takovému možná začne za pár měsíců znovu schylovat?

„Nepředbíhejme. Držme Milanovi palce, ať se dá zdravotně do pořádku. Je to velký baníkovský srdcař a já jsem přesvědčen, že se do Ostravy ještě jednou vrátí, ale v této situaci není na místě o tom spekulovat,“ pravil šéf Baníku.


Baroš už telefonního kontaktu na trenéra Komňackého, který si vyžádal, využil. „Poslal mi esemesku a popřál mi v Baníku mnoho úspěchů,“ řekl trenér Baníku.

„Udělal mi tím velkou radost. My jsme k sobě měli, myslím si, vždycky blízko, zejména v době, kdy jsme se potkávali v reprezentaci. A tohle mě od něj moc potěšilo. Ale víc jsme spolu zatím nekomunikovali. Víme, že on teď má své starosti, takže řešit cokoliv, co by se týkalo jeho budoucnosti, by teď bylo velmi předčasné,“ řekl Komňacký, jenž se s Barošem na klubové úrovni v jednom týmu nikdy nesetkal. Do Ostravy přišel v roce 2003 až rok a půl po hráčově odchodu do Liverpoolu.

Turecko je ráj. Baroš se svými prcky na pláži.
Turecko je ráj. Baroš se svými prcky na pláži.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud