27. ledna 2014 • 22:40

Doležal jde do Jablonce hned: Olomouc dostane přes PĚT milionů!

Autor: riš, šq, kap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrozila fotbalová válka, blíží se příměří. Olomouc a Jablonec se dohodly, že hanácký útočník Martin Doležal přestoupí do severočeského klubu ihned, nikoli až po konci sezony. A to za více než pětimilionové odstupné.



Olomouc si tak v zamotané kauze výrazně polepší. Dosud se totiž zdálo, že o svého hráče přijde v létě téměř bez náhrady, protože si neohlídala fotbalistova manažera Ondreje Chovance. Ale podle informací iSport.cz  nakonec poputuje z Jablonce do Olomouce za Doležala suma dokonce přesahující pět milionů.

Chovanec nezaregistroval na asociaci prodloužení smlouvy mezi Doležalem a Sigmou a mezitím vyjednal hráčův letní přestup do Jablonce – po skončení předchozí smlouvy, tudíž pouze za tabulkové odstupné. Dnes odpoledne se však sešli bossové klubu Josef Lébr a Miroslav Pelta a došlo k dohodě.

"My jsme ho extrémně nepotřebovali, ale postoj Olomouce byl jasný, tak jsme udělali schůzku a dohodli jsme se. Věděli jsme, jaká je tabulková cena, a dali jsme něco navíc jako bolestné," přiznal sportovní ředitel jabloneckého klubu Petr Flodrman. 

„Pokud jde o finanční podmínky, není to takové, jako kdybychom si ho prodávali sami, ale za daných podmínek to mohlo dopadnout daleko hůř,“ říká olomoucký šéf Josef Lébr. „Je nepředstavitelné, že by za nás Doležal na jaře hrál,“ dodává. Zdroje iSport.cz později potvrdily částku vyšší než pět milionů korun.

K případu se nechce vyjadřovat už ani Chovanec. "Nyní to nechci komentovat, nenastal správný čas. Nebudu přilévat oleje do ohně, chci to nejlepší pro hráče," řekl Doležalův manažer.

Nečekaný zvrat kolem Doležala přinutil Olomouc za momentálně třetího nejlepšího střelce Gambrinus ligy náhradu. A mohl by jí najít v Jablonci. Jak klub z Hané informoval na svých internetových stránkách, zajímá se o útočníka Severočechů Michala Hubníka.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud