1. února 2014 • 15:44

Rabušicův přestup se zadrhl na technice, v pondělí ho ale Verona dotáhne

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový reprezentant Michael Rabušic odchází z Liberce do týmu nováčka italské ligy Hellasu Verona, kde by měl podepsat smlouvu na 3,5 roku. Aktuálně osmý tým Serie A o tom informoval na svém webu, přestože se Veroně nepodařilo transfer zaregistrovat před koncem přestupního období kvůli technickým problémům. Proto není jisté, jak situace dopadne. Podle agentury Sport Invest, který Rabušice zastupuje, by však v pondělí měl být přestup dodatečně zaregistrován.



"Zástupci Slovanu stihli před uzavřením přestupového okna smlouvu o přestupu v systému zaregistrovat. Italskému klubu se to ale včas nepodařilo. V tuto chvíli tedy není přestup dotažen. Italský klub se snaží podniknout kroky, aby byl přestup uskutečněn," uvedl Liberec na svém webu. Původní zprávy v italským médiích hovořily o tom, že Verona registraci Rabušicova přestupu stihla.

Technické potíže však registraci zkomplikovaly. "Oba kluby na transferu spolupracovaly až do půlnoci, kdy se ho sice nepodařilo administrativně dotáhnout kvůli technickým potížím na registračním systému, ale podle posledních informací bude smlouva zaregistrována v pondělí a Michael se připojí k novému týmu," řekl Viktor Kolář ze Sport Invest Group.

Pokud se vše povede administrativně dotáhnout, Liberec tak přijde o další klíčovou postavu úspěšného podzimního tažení Evropskou ligou. Již dříve klub opustili obránci Renáto Kelič a Ondřej Kušnír. V létě pak odejde Radoslav Kováč do Sparty.

Výstupní klauzule rozhodla

Rabušic stejně jako Kušnír využil klauzuli ve smlouvě. Ta mu zaručovala, že v případě lukrativní nabídky ze zahraničí mu Liberec nebude v přestupu bránit.

Čtyřiadvacetiletý Rabušic patřil mezi nejžádanější útočníky české ligy. Několikrát sice zdůrazňoval, že z Liberce po úspěšném podzimu neutíká, nakonec ho však na poslední chvíli ulovila Verona.

"To jednání bylo opravdu velmi rychlé. V pátek ráno nás kontaktovali prvně a doslova pět minut před půlnocí bylo hotovo," řekl sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar.

"Pochopitelně, že jsme chtěli Michaela udržet i pro další část sezony. Ale když jsme s ním podepisovali prodloužení smlouvy, tak kývnul s podmínkou, že pokud dostane klub lukrativní nabídku, tak ho uvolní. A to se teď stalo. Museli jsme tak respektovat smlouvu, i velkou touhu Rabušice tuto výzvu přijmout," doplnil Nezmar.

Odchovanec Jihlavy přišel do Liberce v roce 2011 z Brna. Na kontě má 130 ligových zápasů a 33 branek, z toho čtyři na podzim, což z něj dělalo nejlepšího střelce Slovanu. Rovněž prošel všemi mládežnickými výběry a nyní už má také tři starty za národní tým.

Ve Veroně se bude prát o místo s italským veteránem Lucou Tonim. Šestatřicetiletý kanonýr byl v roce 2006 nejlepším střelcem celé Evropy.

Liberec se v Edenu rychle ujal vedení po trefě Michaela Rabušice, nakonec ale odjel po porážce 1:2 s prázdnou
Liberec se v Edenu rychle ujal vedení po trefě Michaela Rabušice, nakonec ale odjel po porážce 1:2 s prázdnou

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud