26. března 2014 • 11:57

Podezřelý zápas se Spartou! Řepka zavinil góly, policie šetří sázky

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Tomáš Řepka v dresu Českých Budějovic dvakrát chybuje, jeho kdysi milovaná Sparta ve 4. kole sezony 2012/13 vítězí na Letné 3:1. A téměř dva roky starý zápas se ocitl v balíčku zápasů, které dostala k prošetření policie. Kvůli podezřelým sázkám na to, že padnou více než tři góly...



"Nehrál dobře, to je neoddiskutovatelný fakt. Byl bych blázen, kdybych řekl, že jsem s ním spokojený," prohlásil po utkání se Spartou v srpnu roku 2012 bývalý trenér Českých Budějovic František Cipro. Hovořil o bývalém sparťanovi a tehdejším stoperovi Jihočechů Tomáši Řepkovi , jehož chyby se podepsaly pod porážku 1:3. Právě tu nyní podle Hospodářských novin vyšetřuje policie.

"Toto utkání bylo fotbalovou asociací skutečně vyšetřováno jako podezřelé, a to v souvislosti s možným ovlivněním z hlediska sázek," řekl policejní mluvčí Jaroslav Ibehej. Duel byl vyhodnocen jako podezřelý systémem Sportradar kvůli vysokým sázkám na to, že v něm padnou více než tři branky. Byly čtyři – a pod dvěma byl podepsaný právě Řepka.

Ten při svém návratu do někdejšího působiště v dresu soupeře podal hodně slabý výkon. "První gól by zoufalý, o třetím ani nemluvím," prohlásil dokonce Cipro. Při obou sparťanských brankách předvedl zkušený stoper velké chyby, nejprve nezvládl akci Kweukeho s Kadlecem, v závěru opět neuhlídal afrického útočníka.

Zápas Sparta - České Budějovice ze sezony 2012/13: Řepka si hlídá domácího Kweukeho... ale při dvou gólech při této činnosti selhal
Zápas Sparta - České Budějovice ze sezony 2012/13: Řepka si hlídá domácího Kweukeho... ale při dvou gólech při této činnosti selhal

Neobvykle bídného představení si povšimli i někdejší Řepkovi spoluhráči ze Sparty. "Řepa to při třetím gólu nějak vypustil," smál se po zápase střelec třetí branky domácích Václav Kadlec. "Myslel jsem, že nás nebude chtít nechat otočit, protože když se rozeběhneme, měl by mít problémy. My jsme si ale odskočili a skoro každý balon jsme měli. Myslím, že to trochu nezvládl."

Podezření přichází v době, kdy kolem sebe Řepka vyvolává další kontroverzi. Ve své nové knize Neuhýbám zmiňuje mimo jiné osobní zkušenost s nekalým jednáním ve sportu.

"Korupce ve fotbale je a bude. Malý ryby se chytí a velký plavou dál," píše ve svém druhém literárním počinu. "Samozřejmě jsem se s korupcí setkal. Chtěli, abych pustil zápas. Bylo to třikrát, jak v Českých Budějovicích, tak i ve Spartě," prohlásil také nedávno pro Radiožurnál.

"V knize jsem dokonce ta jména měl, ale musel jsem to všechno zredukovat a poradit se s právníkem. Nakonec jsem je tam nenapsal, bojím se o lidi kolem sebe, o rodinu," dodal Řepka.

Také se přiznal k tomu, že v sezoně před podezřelým podzimním zápasem schválně zavinil při utkání s Libercem penaltu, aby severočeskému klubu usnadnil cestu k titulu právě před Spartou. Důvodem měly být špatné vztahy s šéfem Sparty Danielem Křetínským.

"Křetínský se ke mně nezachoval fér, když jsem odcházel ze Sparty. A tak jsem mu slíbil, že mu to jednou vrátím. Doufám, že jsem mu to vrátil,“ přiznal Řepka.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud