29. března 2014 • 17:50

Příbram přestřílela doma Slovácko, vítěznou trefu zařídil Řezníček

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Příbrami vyhráli v sobotním utkání 22. kola Gambrinus ligy doma nad Slováckem 3:2 a získali tak tři důležité body v boji o záchranu. Vítězný gól středočeského celku vstřelil kanonýr Řezníček, Příbram v tu chvíli vedla 3:1. Hosté pak už jen korigovali na 3:2.



Netradiční střelci zajistili fotbalistům Příbrami výhru 3:2 nad Slováckem v duelu 22. kola první ligy. Hosté sice vedli po brance Kerbra, ale dva čekatelé na gól Krbeček s Mišůnem a jarní kanonýr Řezníček skóre otočili. Slovácko už jen snížilo Valentovým parádním přímým kopem ze 40 metrů.

Slovácko v úvodu potvrzovalo dobrou formu a pohodu, kterou podpořila poslední výhra 5:0 nad Brnem. Už ve 3. minutě skvěle zakombinovalo, když Diviš uličkou volnil Kuncla, který se sám řítil do vápna a ještě našel Kerbra, pro nějž nebyl problém trefit odkrytou branku.

Domácím trvalo čtvrthodinu, než se z rychlého nástupu Slovácka oklepali. Pomohlo jim i zaváhání hostující obrany, která podcenila dlouhý nákop brankáře Hrušky. Řezníček se tak dostal do slibné šance, ale na poslední chvíli mu míč od hlavy odboxoval brankář Heča.

Příbram však šance povzbudila a o dvě minuty později bylo srovnáno. Pilíkův rohový kop prodloužil Zápotočný a Krbeček zblízka propálil Heču. Příbramský univerzál se tak v lize trefil poprvé po téměř 19 měsících a 35 zápasech.

Od té doby byla Příbram lepším týmem a dostávala se do dalších příležitostí. Hned po čtyřech minutách byl po Mašánově přihrávce v šanci nejlepší jarní střelec Příbrami Řezníček, ale pálil nad. Podobně se mu vedlo v 35. minutě. Následně se změnil v nahrávače, ale jeho střílený centr minul v jasné šanci Pilík.

Ani po změně stran se Slovácku nedařilo dostat do rytmu, a tak Příbram skóre otočila. V 60. minutě vyslal Mašán uličkou do útoku levého obránce Mišůna, který z úhlu propálil Heču. Jako by se mu ani nechtělo věřit, že právě on poslal Příbram do vedení, jelikož se trefil v lize podruhé v kariéře a poprvé od srpna 2008 a 64 zápasech.

Vedení domácích pak ještě pojistil Řezníček, který vyhrál souboj s dvěma protihráči a z velkého úhlu prostřelil Heču mezi nohama. Vstřelil tak už svůj čtvrtý jarní gól.

Jenže hned vzápětí si vybral slabší chvilku domácí gólman Hruška, kterého nachytal Valenta a z přímého kopu ze 40 metrů ho přeloboval. Víc už ale Slovácko nestihlo, Doškův technický pokus skončil těsně vedle.

22. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - 1. FC Slovácko 3:2 (1:1)
Branky: 21. Krbeček, 60. Mišůn, 69. Řezníček - 3. Kerbr, 71. Valenta. Rozhodčí: Jílek - Gallo, Vysloužil. ŽK: Mašán, Slepička - Heča, Reinberk, Došek, Kuncl.

Sestavy:
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - T. Pilík, Krbeček, Mašán (61. Stratil), Volešák (74. Tarczal), Zeman - Řezníček (83. Slepička). Trenér: Čuhel.
Slovácko: Heča - Kuncl, Rada, Mezlík, Reinberk (88. Trousil) - Šumulikoski - Diviš, Havlík (70. Trávník), Valenta, Kerbr (74. Ondřejka) - Došek. Trenér: Habanec.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud