Karel Häring
6. dubna 2014 • 04:50

Objev Hrošovský řídí plzeňský budíček, z Horvátha je náhradník

Autor: Karel Häring, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úřadující mistři z Plzně se stále nechtějí vzdát snu o obhajobě titulu. Po výhře na půdě Dukly 3:0, kterou řídil na place viktoriánský objev Patrik Hrošovský, ztrácejí Západočeši na vedoucí Spartu pět bodů. Stále jí dýchají na záda, a tak si Letenští moc klidu neužijí. Pražané však mají k dobru nedělní ligovou řež na hřišti Slovácka, kde mohou náskok zase navýšit.



Možná to nemusí stačit, protože manko na Spartu je velké, ale Plzeň v posledních týdnech nastartovala. Před týdnem smetla doma Liberec 6:0 a teď přidala další tři body, když deklasovala Duklu na Julisce rozdílem třídy 3:0. To už zaslouží respekt.

Na svědomí má tyhle báječné chvilky jeden z plzeňských objevů jara – jednadvacetiletý slovenský záložník Patrik Hrošovský. V sobotním duelu na Julisce se podílel na všech třech gólech Plzně.

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 4. • 20:15
FK Dukla Praha
FK Dukla Praha
0:3
ONLINE
5. dubna
20:15
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí:

Hosté: 18. Tecl, 50. Kolář, 59. Petržela

Sestavy

Domácí: Rada – Romera, Božič, Štětina, Mat. Hanousek – Hlinka (88. Ouedraogo), Gedeon (C), Kovaľ – Berger, Pospěch (81. J. Marek), Mareš (69. Engelmann).

Hosté: Kozáčik – Řezník, Hejda, Procházka, Limberský (C) – Petržela (71. Štípek), Hrošovský, Kolář, Hořava (86. Horváth), Kovařík – Tecl (80. Wágner).

Náhradníci

Domácí: Kučera, Hanzel, Ouedraogo, Černý, Engelmann, Marek

Hosté: Bolek, Hubník, Horváth, Štípek, Ďuriš, Wágner, Bakoš

Karty

Domácí: Mat. Hanousek

Rozhodčí

P. Franěk – L. Gallo, S. Pochylý

Stadion

Škoda Transportation Arena, Juliska, Praha

Návštěva

3 250 diváků

Dosavadní lídr týmu Pavel Horváth, který velel Viktorii ve slavných evropských bitvách v posledních letech, naopak přijal roli náhradníka. Na tuhle scénku si fanoušci Viktorie musejí zvykat. „S Pavlem nemáme žádný problém. Byl jsem překvapený, že jsem dostal šanci místo něj,“ dušoval se před televizními kamerami Hrošovský.

Ze své produktivity žádnou vědu nedělá. „Od středních záložníků se čeká, že budou dávat góly nebo je připravovat,“ pravil. Je ale jasné, že Plzeň v poslední době šlape jako hodinky. Jaké ambice pro zbytek sezony má? „Myslíme pořád na ligu i pohár. Samozřejmě by ale Sparta musela zaváhat,“ nepodléhá optimismu Hrošovský.

Kdyby ve Viktorii věřili statistikám, nemuseli mít před cestou na Duklu žádné nervy. Juliska je jejich zaslíbeným místem. Od návratu Dukly do nejvyšší soutěže tam Plzeň dvakrát jasně vyhrála (4:2 a 4:1). Teď navlékla na tuhle šňůru další úspěch.

Nedělní Sport 6. 4. 2014Foto Archiv Sport

Záložník Plzně Pavel Horváth fanoušky pozdravil alespoň z lavičky. Do základní sestavy Viktorie se opět nevešel, na plac přišel až jako střídající hráč..
Záložník Plzně Pavel Horváth fanoušky pozdravil alespoň z lavičky. Do základní sestavy Viktorie se opět nevešel, na plac přišel až jako střídající hráč..

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud