Jakub Konečný
20. dubna 2014 • 04:58

Boleslav dostala dárek od sudího Kovaříka: Zařízl Jablonec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladá Boleslav si výhrou 3:2 nad Jabloncem pojistila třetí místo. Podepsaný pod porážkou ale je i nepřesný sudí Libor Kovařík, jenž domácím daroval penaltu a přehlédl i dva "žluté" prohřešky záložníka Davida Jarolíma. Nebýt toho, musel by se „červenat“. Takhle domácí urvali výhru a mají do Evropy blíž.



Chybovat je lidské. Jenže seznam hříchů sudího s mezinárodním odznakem byl v Boleslavi hodně dlouhý. A co víc, všechny vážné chyby arbitra šly na ruku domácím. Sudí Kovařík nejprve daroval Středočechům pokutový kop poté, co zbaštil pád Jana Kysely. Jasmin Ščuk následně z penalty poslal domácí do vedení 2:1.

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 4. • 20:15
FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav
3:2
ONLINE
19. dubna
20:15
FK BAUMIT Jablonec
FK BAUMIT Jablonec
Góly

Domácí: 7. Zahustel, 24. Ščuk, 54. Magera

Hosté: 18. Loučka, 31. Moulis

Sestavy

Domácí: Diviš – Kysela, Kúdela, Dosoudil, Bořil – Ščuk, D. Jarolím (C), Zahustel (83. Bartl), Magera (74. Štajner), Koreš (46. Štohanzl) – Šultes.

Hosté: Špit – Eliáš (78. Doležal), Beneš, Kysela, Novák – Rossi, Loučka (C), Kopic, Čížek, Moulis (68. Fantiš) – Hubník (83. Třešňák).

Náhradníci

Domácí: Miller, Vraštil, Štohanzl, Štajner, Bartl, Nešpor, Chramosta

Hosté: Šebek, Landovský, Jablonský, Štochl, Fantiš, Doležal, Třešňák

Karty

Domácí: D. Jarolím

Hosté: Beneš

Rozhodčí

Kovařík – Blažej, Vlasjuk

Stadion

Městský stadion v Mladé Boleslavi

Návštěva

2579 diváků

„Na poslední chvíli jsem uhnul, podle mě to byla sporná penalta,“ krčil rameny obránce Jablonce Filip Novák. Byl rozmrzelý. Aby ne, protihráče se sotva dotkl. Naopak Kysela byl při hodnocení kontroverzní situace vysmátý. „Nohu mi nezlomil, ale kontakt tam byl. Podle mě penalta stoprocentní,“ prohlásil bez známek studu před novináři.

Po pauze ještě dvakrát čaroval sudí Kovařík, když přehlédl dva vážné přestupky domácího kapitána Davida Jarolíma. Nejprve mu arbitr odpustil penaltový faul na Filipa Nováka. Následně pak zkušenému záložníkovi za úmyslné hraní rukou neukázal žlutou kartu, což by v případě Jarolíma znamenalo vyloučení, protože už v tu chvíli jednu žlutou na triku měl.

Zápas ale díky benevolenci Kovaříka dohrála „Bolka“ kompletní a zápas dovedla k výhře 3:2. „Minimálně na bod jsme tady měli. Penaltu snad ani komentovat nebudu,“ dodal při hodnocení jablonecký kouč Roman Skuhravý.

Titulní strana nedělního vydání deníku SportFoto sport

Útočník Mladé Boleslavi Pavel Šultes i jeho jablonecký strážce Vít Beneš skončili po souboji v utkání 25. kola ligy na zemi
Útočník Mladé Boleslavi Pavel Šultes i jeho jablonecký strážce Vít Beneš skončili po souboji v utkání 25. kola ligy na zemi

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud