1. července 2013 • 15:35

Matějovský do Slavie?! To mohu vyvrátit, uklidňoval fanoušky Šeterle

Autor: mk, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Donedávna kapitánoval ve Spartě, teď by mohl Marek Matějovský přestoupit do Edenu. Tato spekulace byla nesčetněkrát předmětem diskuzí mezi fanoušky Slavie. V jejich táboře se o tom šuškalo dlouho. Teprve o víkendu ji vyvrátil generální ředitel klubu Jaromír Šeterle. "Matějovský do Slavie nepůjde."



Generální ředitel Slavie Jaromír ŠeterleFoto Jaroslav Legner SPORT
Ozdobou setkání slávistických fanoušků ve Šternberku měl být bývalý brankář Martin Vaniak. Nahradil ho generální ředitel klubu Jaromír Šeterle a musel věrným příznivcům nejstaršího českého klubu ledacos vysvětlovat.

Otázka padla i na odloženého sparťanského záložníka Marka Matějovského, jehož by možná vedení rudých rádo podstrčilo největšímu rivalovi. Přijde do Edenu?

„Tak tohle mohu opravdu vyvrátit,“ reagoval striktně Šeterle. „Navíc jsem již zachytil z tisku, že jede se Spartou na soustředění do Rakouska,“ popřel jakékoli slávistické námluvy.

Šeterle odpovídal i na otázky, co bude s populárním čarodějem Vaniakem, jemuž skončila v Edenu smlouva. Počítá se s ním? „Máme jednání v úterý, pak se uvidí,“ řekl Šeterle. „Martin už není u áčka, je na něm, zda akceptuje naši nabídku. Pochopitelně podmínky u áčka a jiných celků jsou odlišné,“ nastínil, že finanční ohodnocení by bylo nižší.

Co se týče nutnosti získat zkušeného stopera, byl rovněž opatrný. „Všechno je otázka ekonomiky. Každý hráč něco stojí a nechceme k nám vodit hráče, co nebudou posilami,“ uvedl.

Z kádru zamířil na hostování do Bohemians 1905 brankář Martin Berkovec. Kdo bude další puštěný na hostování jinam? „Ve hře je kromě Berkovce ještě jedno jméno, ale teď bych to nechtěl komentovat,“ sdělil Šeterle. Trenér Petrouš nejspíš ukáže na jednoho z trojice mladíků Tusjak, Bazal, Šimeček.

Nechyběly krásné slečny, zlatavý mok ani slávistické suvenýry!
Nechyběly krásné slečny, zlatavý mok ani slávistické suvenýry!

Cílem setkání však nebylo jenom zpovídat generálního ředitele. Slávisté o víkendu změnili státní uspořádání. Pod heslem „Potkali se u Šternberka“ se sešli přátelé nejstaršího českého klubu a ustanovili Šternberk alespoň na jeden den hlavním městem Republiky Slavia.

Turnaje, který se u této příležitosti pořádal, se účastnilo 20 mužstev od Klatov, přes Žatec, Hodonín až třeba po mužstvo Ultras–Tribuny Sever. Ti se chovají až překvapivě slušně a získávají v turnaji Cenu fair play.

Vítězem se staly Mnichovice, které měly ve svém středu Karla Zelinku, jenž ještě před několika lety byl v kádru A-týmu Slavie. Ve finále porazily Fotbalový Oddíl – Odbor Přátel Slavia Praha. Třetí končí Žilov a na domácí Šternberk zbyla jen bramborová medaile.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud