9. července 2013 • 04:30

Kadlec: Sparta je tvrdohlavá, ale já chci určitě do Frankfurtu

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Necelých 35 kilometrů a také milion eur. Tak daleko byl sparťanský talent Václav Kadlec před pár dny Eintrachtu Frankfurt, který má o něj velký zájem. Jenže letenský klub se s šéfy Frankfurtu nedokáže dohodnout na odstupném. „Chci do Frankfurtu, čekám každý den, že to ještě klapne,“ řekl Kadlec německému Bildu.



Redaktoři Bildu zajeli za Kadlecem během sparťanského soustředění v rakouském Bad Leonfeldenu a tam s ním dali řeč. Fotbalisté Frankfurtu byli přitom v té době jen v 34,2 kilometru vzdáleném Feldkirchenu.

„Přeju si odejít do Frankfurtu, každý den čekám, že to ještě klapne. Ale Sparta mě nechce pustit. Pořád věřím, že ještě dojde k dohodě,“ cituje Bild po tréninku sparťanského mladíka.

„Bundesliga je můj cíl. Eintracht má super mužstvo, hraje výborný fotbal. Je neuvěřitelné, že jsou tak blízko a já jsem tady,“ posteskl si Kadlec u klubového autobusu Sparty.

Co přestup brzdí je nad slunce jasné. Je to výše odstupného. Zatímco Sparta chce za hráče vyinkasovat podle Bildu alespoň čtyři miliony eur (asi 104 miliony korun), představy německého klubu jsou o milion eur menší.

Víc platit nehodlá i proto, že Kadlecovi za rok končí na Spartě smlouva a nový kontrakt v současné situaci hráč podepsat odmítá.

Frankfurt věří, že by Sparta mohla na nabídku nakonec kývnout. Objevila se informace, že trenér Armin Veh láká do týmu pětadvacetiletého Dána Nicklase Bendtnera. Může se tedy stát, že z prodeje Kadlece sejde. Ten zůstane na Letné ještě rok a po vypršení kontraktu odejde bez odstupného.

Kadlec přitom srší sebevědomím a je přesvědčený o tom, že by do týmu Eintrachtu okamžitě a bez problémů zapadl.   

Plně prý splňuje představy vedení klubu o tom, že by měl umět nový útočník hrát nejen ve středu útoku, ale i útočit po křídle. „Na pravé straně jsem už hrál, mám to vyzkoušené. Žádný problém, jsem si jistý, že bych představy Frankfurtu naplnil,“ přesvědčuje Kadlec.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud