27. listopadu 2012 • 16:30

K disciplinárce dorazil i Paclík. Příště by měl promluvit Křetínský

Autor: kah, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se zástupci Viktorie Plzeň a Jablonce probíhalo druhé kolo jednání Disciplinární komise FAČR, která se zabývá korupčním skandálem. Za Plzeň se dostavil její majitel Tomáš Paclík. Příště by měla dorazit další významná postava – majitel Sparty Daniel Křetínský.



"Je to celé nesmysl a budu se bránit," řekl majitel Plzně Tomáš Paclík poté, co vyšel ze dveří disciplinární komise.

Zároveň se také jako již několikrát opřel do majitele Sparty Daniela Křetínského, který celou aféru na konci září odstartoval návštěvou u předsedy FAČR Miroslava Pelty. "Před 70 dny se objevil na veřejnosti a od té doby nebyl nikde vidět. Teď by měl pan Božský přistát a vylézt z tryskáče."

A Křetínský by měl skutečně příště přijít. Na další jednání ho pozval předseda disciplinárky Jiří Golda. "Oznámil, že má závažné informace, že se dějí nekalé věci. Požádáme ho, aby nám řekl, jaké závažné okolnosti má k dispozici a pomohl nám kauzu posunout," vysvětlil Golda.

Ani druhé zasedání, při kterém se vyslýchali pozvaní funkcionáři Jablonce a Plzně, totiž nepřineslo zásadní posun. "Že bychom se dostali nějak dramaticky dopředu, tak to určitě ne," prohlásil Golda.

Jiří Golda a disciplinární komise zpovídala majitele Plzně Paclíka, na další zasedání je pozván sparťanský boss Křetínský
Video se připravuje ...

Ještě před Paclíkem vypovídal sportovní ředitel Jablonce Petr Flodrman a sám se divil, proč se vlastně celá aféra řeší. "To mi vůbec nejde do hlavy, proč nás sem pozvali. Utkání proběhlo bezproblémově, což jsem také řekl," uvedl před novináři.

Podle některých zdrojů měl přijít také Martin Svoboda, přezdívaný „Chřestýš“. Právě on patří mezi hlavní postavy celé kauzy. Nakonec se však omluvil a zaslal pouze písemné vyjádření.

"Tvrdí, že byl zatažen do nějaké hry a nechce v ní pokračovat. Poškozuje to prý jeho rodinu," objasnil Golda Svobodovy pohnutky.

Majitel Viktorie Plzeň Tomáš Paclík hovoří o korupční aféře v českém fotbale po své výpovědi u disciplinárky
Video se připravuje ...

Svoboda měl údajně na jaře letošního roku předat hlavnímu rozhodčímu zápasu Jablonec - Plzeň (0:2) Tomáši Adámkovi 200 tisíc korun jako úplatek za ovlivnění výsledku ve prospěch Viktorie. Svou vinu však bývalý manažer druholigové Čáslavi odmítá.

V písemném prohlášení ale "Chřestýš" potvrdil, že k schůzce se sudími skutečně došlo. Ovšem odmítl, že by se pokoušel arbitry korumpovat.

Po prvním jednání, které proběhlo před týdnem, přiznal Golda rozpory ve výpovědích Drahoslava Handlíře a Emanuela Marka, Adámkových asistentů ze zmíněného utkání.

Ti se neshodli na tom, jestli se před zápasem sešli se Svobodou. Oba pak také odmítli, že by mělo dojít k nabídce úplatku, o kterém mluvil Adámek s Pavlem Býmou, čtvrtým rozhodčím uvedeného duelu.

Šéf plzeňské Viktorie Tomáš Paclík přišel v úterý před disciplinárku, která se zabývá korupční kauzou v Gambrinus lize
Šéf plzeňské Viktorie Tomáš Paclík přišel v úterý před disciplinárku, která se zabývá korupční kauzou v Gambrinus lize

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud