Pavel Janega
23. ledna 2013 • 13:28

Paclík chystá žaloby. Hlavním kandidátem je Křetínský, řekl

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR | VIDEO | Majitel Viktorie Plzeň Tomáš Paclík nesouhlasí s dnešním verdiktem Výkonného výboru FAČR ukončit vyšetřování korupční kauzy. "Vypadá to, že zlá Plzeň byla omilostněna a jede se dál. To ale nemůžu akceptovat," řekl Paclík s tím, že se bude bránit u civilního soudu.



Proč jste se dnes jako jediný z přítomných nezúčastnil hlasování výkonného výboru?
"Protože si myslím, že jde pouze o pokračování Křetínského kauzy. Tím pádem jsem v konfliktu zájmu. Ale stále trvám na tom, že to byla lumpárna organizovaná panem Křetínským a možná ve spolupráci s dalšími osobami. Budu dělat všechno pro to, aby za to byli potrestáni."

Nepřijde vám podezřelé načasování tohoto jednání?
"Přijde mi to podezřelé od začátku."

Můžete popsat, jak probíhalo? Padaly i nějaké ostřejší výrazy?
"Nechci se k tomu moc vyjadřovat. Mám na to konzistentní postoj už od začátku. Neměním ho a nebudu ho měnit. Dál se budu bránit prostředky, které mám k dispozici. Věřím, že jsou v České republice alespoň nezávislé soudy, když tuhle věc není schopná vyšetřit FAČR."

To znamená, že podáte další trestná oznámení?
"Jedno trestní oznámení jsme podali na pana Adámka, kterého šetří policie. V půlce března by to měl státní zástupce dostat zpátky. Podali jsme i druhou žalobu na ochranu dobrého jména právnické osoby, zaplatili jsme řádně poplatky, takže věřím, že brzy bude soudní proces zahájen. Nebudu zastírat, že připravujeme žaloby na další osoby. Jsem přesvědčen o tom, že se někteří lidé dopustili trestné činnosti s cílem poškodit Viktorii Plzeň. Máme strašně moc důkazů, které naši právníci analyzují."

Předseda disciplinární komise Jiří Golda opouští sídlo Fotbalové asociace ČR poté, co se rozhodl rezignovat na svoji funkci
Předseda disciplinární komise Jiří Golda opouští sídlo Fotbalové asociace ČR poté, co se rozhodl rezignovat na svoji funkci

Koho konkrétně chcete zažalovat?
"Tohle všechno mají naši právníci a mediální analytici. Pracují na tom. Určitě se to včas dozvíte."

Jde o Daniela Křetínského?
"Pan Křetínský nepochybně řekl, minimálně na disciplinární komisi, že se to celé týká jenom Plzně. To potvrdil i pan Golda. Takže Křetínský je hlavní kandidát, pochopitelně."

Pomůže vám výsledek dnešního jednání k očistění Plzně?
"Nevím, co tím pánové shledali. Jestli chtěli dát amnestii Křetínskému nebo dalším lidem... V tuto chvíli to vypadá tak, že omilostňujeme zlou Plzeň a jede se dál. Tohle absolutně odmítám akceptovat."

Co říkáte na rezignaci šéfa disciplinárky Jiřího Goldy?
"Mrzí mě to, protože pan Golda byl zárukou toho, že se všechno vyšetřuje nestranně a správně. Trošku se bojím, co bude dál."

Chápete důvody, proč rezignoval?
"Těžko říct, nemluvil jsem s ním."

Říkal, že Výkonný výbor chce kauzu zamést pod koberec. Máte z toho stejný pocit?
"Nevím, co pan předseda (Pelta) chce. Ale myslím, že autorita FAČR se pod jeho vedením limitně blíží k nule. Nevím, co se tady dá zkazit ještě víc."

Neplánujete tedy, že byste znovu kandidoval na předsedu asociace?
"Ne, neplánuji. Řekl jsem jasně svůj názor, že předseda FAČR by neměl být spojen s žádným klubem a já chci dělat fotbal v Plzni. Nicméně budu shánět nezávislého kandidáta."

Miroslav Pelta vysvětluje na tiskové konferenci po zasedání výkonném výboru, proč disciplinární komise už nebude řešit korupční kauzu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud