20. listopadu 2013 • 17:07

Tragická radost. Při oslavách postupu na MS zemřelo v Alžírsku 12 lidí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během oslav postupu fotbalistů na mistrovství světa zemřelo v Alžírsku dvanáct lidí a dalších 240 bylo zraněno. Většinu úmrtí měly na svědomí automobilové nehody.



Fotbalisté Alžírska si účast na MS v Brazílii zajistili úterním vítězstvím 1:0 v odvetě play off africké kvalifikace nad Burkinou Faso. Úspěch spustil lavinu oslav, z nichž některé měly tragické následky.

Vláda v dnešním prohlášení uvedla, že pět slavících fanoušků zemřelo v dodávce, která sjela do strže v horském městě Bidžája. Další čtyři zahynuli při automobilové nehodě v městě Bikira. Ke zbývajícím třem úmrtím došlo v jiných městech, příčiny vláda nesdělila.

Další obětí byl desetiletý chlapec, jenž ve městě Búíra zemřel ve vozidle, které sjelo ze silnice. Při této nehodě bylo zraněno osm dalších cestujících včetně čtyř dětí ve věku 3 až 8 let. K dalším dvěma úmrtím došlo v městech Tipaza a Masíla, jejich příčina nebyla zveřejněna.

Situaci na silnicích především na severu země kromě neopatrnosti a podle svědků často bezohledné jízdy řidičů zkomplikoval hustý déšť.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud