22. listopadu 2013 • 04:20

ANKETA: Zazáří Belgie, Chile, USA? Vyberte černého koně MS 2014

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělsko, Brazílie, Německo… Ukázat prstem na největší favority fotbalového MS 2014 je po konci kvalifikace velmi snadné. Ale v závěsu čekají na úspěch také skrytí „černí koně“, kteří by si mohli z šampionátu přivézt vynikající výsledek. Kdo podle vás bude největším překvapením? Server iSport.cz má pro vás pět tipů.



Belgie

Na mistrovství světa se Belgie vrací po dvanáctileté pauze a hned se značnými ambicemi, které podporují výsledky i nabitý kádr. Svojí kvalifikační skupinou prošli Belgičané hladce – bez jediné porážky a jen se dvěma remízami z deseti zápasů. Tým trenéra Marka Wilmotse je nabitý skvělými jmény. Hazard, Kompany, Lukaku, Cortouis – tento tým bude mít vyšší cíle, než vypadnout ve skupině.

USA

V zámoří se z fotbalu stal masový sport na školách a Američané proto chtějí svůj potenciál využít. Svoji reprezentaci svěřili Jürgenu Klinsmannovi, který před osmi lety vrátil na výsluní Němce. Letos v červnu s USA právě silné Němce porazil 4:3 a ovládl s Američany i Zlatý pohár (tedy šampionát Severní a Střední Ameriky).

Chile

Když minulý pátek ve Wembley porazili v přátelském domácí Anglii 2:0, naznačili tím fotbalisté Chile mnohé. Na šampionátu v Brazílii se budou snažit zopakovat účast v osmifinále, na kterou dosáhli před čtyřmi lety v Jižní Africe. Hlavním trumfem chilského týmu je určitě barcelonský kanonýr Alexis Sánchez.

Ghana

Na minulém šampionátu to dotáhla Ghana nejdále z afrických týmů – až ve čtvrtfinále ji zastavila Uruguay. Její hráči ukázali formu během kvalifikace hlavně v závěrečné baráži, kdy vypráskali Egypt už v prvním zápase 6:1 a v odvetě už mohli postup v klidu hlídat. Hlavní osobnosti zůstávají stejné – kapitán Asamoah Gyan a záložníci Kevin-Prince Boateng a Michael Essien.

Japonsko

Letos v červnu Japonci jako vůbec první tým na světě dokončili úspěšně kvalifikaci. Také při listopadových přátelských zápasech v Evropě naznačili asijští šampióni sílu. Domů si odvezli remízu 2:2 z Nizozemí a vítězství 3:2 v Belgii. V nádorním týmu se mohou pochlubit legionáři z anglické, německé, italské i ruské ligy.

32 účastníků mistrovství světa 2014

Brazílie, Itálie, Německo, Argentina, Mexiko, Anglie, Francie, Španělsko, Uruguay, Belgie, Nizozemsko, USA, Švýcarsko, Rusko, Korejská republika, Chile, Kamerun, Portugalsko, Japonsko, Nigérie, Kolumbie, Austrálie, Alžírsko, Chorvatsko, Írán, Kostarika, Ghana, Pobřeží slonoviny, Řecko, Honduras, Ekvádor, Bosna a Hercegovina

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud