22. května 2014 • 12:00

Oblečte se a pečte se! Angličané trénují na tropy při MS v Brazílii

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letní počasí, ale oblečení jako v zimě. Přesně tak se chystají fotbalisté Anglie na tropické podnebí, které je čeká na mistrovství světa v Brazílii. Neobvyklou tréninkovou metodu nařídil Gerrardovi a spol. na soustředění v Portugalsku trenér Roy Hodgson.



Ve Faru, kde mají Angličané základnu, při tréninku naměřili 19 stupňů Celsia. V brazilském Manaus, kde se utkají v očekávaném šlágru skupiny D mistrovství světa proti Itálii, by mělo být minimálně o deset stupňů víc. Proto anglické hvězdy na sebepod dohledem odborníků vzaly ričko, mikinu i bundu a potily víc, než bylo potřeba.

„Je logické, že si chcete věci svléknout, když vám začíná být horko, ale je potřeba být připravený. Každý den jsme oblečení během tréninku déle a déle, ale řada z nás si nechává oblečení celý trénink, aby si na ty podmínky zvykli,“ popisoval své zkušenosti obránce Leighton Baines.

Angličané si sebou přivezli odborníka z Arsenalu Jamese Collinse, který pak individuálně doporučuje jednotlivým hráčům, kolik tekutin mají po tréninku doplnit.

SPECIÁLNÍ PŘÍLOHA MS VE FOTBALE: isport.cz/msfotbal >>

Wayne Rooney a Steven Gerrard při tréninku fotbalistů Anglie
Wayne Rooney a Steven Gerrard při tréninku fotbalistů Anglie

Důkladnost se v tomto případě určitě vyplatí. Mezinárodní fotbalová federace FIFA totiž nehodlá upravovat naplánované časy začátků zápasů na nadcházejícím mistrovství světa v Brazílii a nebude ani zavádět povinné přestávky na ochlazení a doplnění tekutin.

Kritiku vyvolalo rozhodnutí organizátorů nasadit začátky některých zápasů v tropických lokalitách na 13. hodinu místního času, kdy jsou v těchto oblastech nejvyšší teploty a vlhkost vzduchu. Proti tomu protestovali i zástupci hráčské federace FIFPro. Trenér švýcarské reprezentace Ottmar Hitzfeld označil plán za nezodpovědný.

 

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud