2. června 2014 • 13:00

Tady má opravdu začít MS?! Na některé tribuny je ZÁKAZ vstupu

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bijte na poplach. Stadion v Sao Paulu, na němž se 12. června odehraje zahajovací zápas fotbalového mistrovství světa Brazílie - Chorvatsko, má za sebou druhý test. A opět nedopadl zdaleka na jedničku. Zatímco v ostře sledovaném úvodním duelu turnaje by mělo být na stadionu zhruba 69.000 lidí, nedělní ligové utkání domácích Corinthians proti Botafogu (1:1) sledovalo jen 37.000 diváků.



Organizátoři totiž mohli využít pouze jednu dočasnou tribunu, na ty ostatní nedaly místní úřady povolení. Přitom právě kvůli tomu, aby se vyzkoušel provoz arény při plné kapacitě, si FIFA vyžádala nedělní generálku. Nedošlo při ní k větším incidentům, úplně hladce však také neproběhla.

Někteří fanoušci si stěžovali na to, že se kvůli husté dopravě špatně dostávali ke stadionu. Jiní tvrdili, že kontrola na detektorech kovu trvala tak dlouho, že se nedostali do hlediště včas, aby viděli první gól zápasu. Ten přitom padl až ve 25. minutě.

Na stadionu v Sao Paulu, jenž měl být původně hotov do konce minulého roku, se bude hrát celkem šest duelů MS včetně jednoho semifinále
Na stadionu v Sao Paulu, jenž měl být původně hotov do konce minulého roku, se bude hrát celkem šest duelů MS včetně jednoho semifinále

"Jsme si jistí, že všechno bude připraveno. Čeká nás týden a půl tvrdé práce, ale jsme na správné cestě, aby to bylo na zahajovací zápas hotové," uvedl manažer místního olympijského výboru Tiago Paes. "Doprava, metro, policie, všechno se zlepšuje. Při semifinále už budou moci všichni pracovat se zavřenýma očima, protože už budou stadion znát," dodal.

Na stadionu v Sao Paulu, jenž měl být původně hotov do konce minulého roku, se bude hrát celkem šest duelů MS včetně jednoho semifinále. Stavební práce nabraly zpoždění kvůli tragickým nehodám, které si za poslední půlrok vyžádaly tři oběti. Dva dělníci zemřeli loni v listopadu při zhroucení jeřábu, další muž nepřežil koncem března pád z osmimetrové výšky. Výstavba arény vyšla na 1,15 miliardy brazilských realů (asi 10 miliard korun).

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud