14. června 2014 • 16:40

Můj nejhorší výkon v kariéře. Omlouvám se, hlesl brankář Casillas

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY ŠPANĚLŮ | Nevymlouvali se. Nijak se nešetřili. Fotbalisté Španělska mluvili o totálním selhání a debaklu 1:5, kterým byli potupeni v úvodním utkání MS s Nizozemskem. Vždyť inkasovali víc branek než na předchozích dvou velkých turnajích dohromady. Teď hráči prosí fanoušky o odpuštění a žádají, aby je podpořili ve středečním důležitém zápase s Chile.



„Bolí to. Hodně to bolí,“ řekl po zápase obránce Gerard Piqué, do kterého se španělský tisk opřel snad nejvíc ze všech. „Není čas hledat jednotlivé viníky,“ ohradil se trenér Vicente del Bosque. Na svoje svěřence nemusel ukazovat prstem, někteří to udělali sami.

„Je to moje vina,“ povzdychl si brankář Iker Casillas, jenž se podepsal pod dvěma góly Nizozemců. „Byl to můj nejhorší výkon v kariéře. Omlouvám se.“

Sergio Ramos pokračoval ve stejném tónu. „Musíme se podívat sami na sebe. A začít u mě. Měl jsem hrát mnohem lépe,“ kritizoval se hvězdný stoper Realu Madrid.

„Všichni jsme hráli špatně, ale jen zdravou sebekritikou můžeme na včerejší porážku správně zareagovat. Zlepšit se,“ přidal se Xavi.

Když mluvil o tom, že jde o nejtěžší porážku v životě, na chvíli ztratil řeč. „Hráli jsme špatně. Fakt špatně. Byl to debakl. Obrovský neúspěch,“ dodal Xavi. „Je to rána,“ kroutil jen hlavou Xabi Alonso, jediný střelec Španělů v úvodním zápase na MS.

Nikdo z nich ale neztrácí víru v postup ze skupiny. „Pořád jsme naživu! Nemůžeme se nakazit negativní energií,“ hlásí Sergio Ramos.

Zklamaný Iker CasillasFoto EPA

Rozhodující bude středeční utkání proti Chile. Podle Xaviho je otázkou života a smrti. Nepřehání.

„Jestli neuspějeme, s velkou pravděpodobností pojedeme domů,“ uvědomuje si. „Proto bych chtěl fanoušky požádat, aby nás ve středu podpořili. Půjde o hodně.“

Po včerejším debaklu je jedinou útěchou pro španělské fotbalisty fakt, že na minulém světovém šampionátu prohráli svůj úvodní zápas rovněž – se Švýcarskem 0:1. A nakonec si došli pro celkový triumf.

„I tahle porážka nás může nakopnout,“ věří Ramos.

Hrdina a smolař. Robben po utkání utěšoval Ikera Casillase.
Hrdina a smolař. Robben po utkání utěšoval Ikera Casillase.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud