14. června 2014 • 22:47

Favorit na kolenou! Uruguay propadla a prohrála s Kostarikou 1:3

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekala se kanonáda. Jenže hvězdy Uruguaye jako Cavani, Forlán či Suárez totálně selhaly. S outsiderem z Kostariky sice vedly po proměněné penaltě, houževnatý soupeř ovšem dokázal zápas otočit a překvapivě vyhrál 3:1. Favorit zápasu, a podle mnohých také černý kůň celého šampionátu, si tak zadělal na pořádné problémy. K postupu ze skupiny musí uhrát body s Anglií i Itálií. Naopak fanoušci Kostariky zažijí velmi dlouhou a příjemnou noc.



MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 6. • 21:00
Uruguay
Uruguay
1:3
ONLINE
14. června
21:00
Kostarika
Kostarika
Góly

Domácí: 24. Cavani

Hosté: 54. Campbell, 57. Duarte, 84. Ureña

Sestavy

Domácí: Muslera – Pereira, Lugano (C), Godín, Cáceres – Stuani, Arévalo, Gargano (60. González), C. Rodríguez (76. Hernández) – Forlán (60. Lodeiro), Cavani.

Hosté: Navas (C) – Gamboa, Duarte, González, Umaña, Díaz – Ruiz (C) (83. Ureña), Borges, Tejeda (74. Cubero), Bolaños (89. Barrantes) – Campbell.

Náhradníci

Domácí: Muñoz, Silva, Fucile, Pereira, Giménez, Coates, Lodeiro, Pérez, Ramírez, González, Hernández, Suárez

Hosté: Pemberton, Cambronero, Acosta, Mora, Francis, Miller, Barrantes, Granados, Calvo, Cubero, Ureña, Brenes

Karty

Domácí: Lugano, Gargano, Cáceres, Pereira (č)

Rozhodčí

Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (všichni GER)

Stadion

Estádio Castelao, Fortaleza

Návštěva

58 679 diváků

Suárezova absence byla na hře Jihoameričanů cítit. Kouč Kostariky Pinto je možná zaskočil i pětičlennou obrannou linií, kterou soupeři omezil manévrovací prostor hlavně na krajích hřiště. Pintův výběr si však úvod zkomplikoval vlastními chybami.

Godínův gól v 15. minutě pro ofsajd ještě neplatil, Cavani poté nepotrestal zaváhání kostarické obrany a ve velké šanci mu míč sklouzl po nártu. Do třetice už se však Uruguay dočkala: Díaz ve vápně v náběhu přidržel Lugana a Cavani z pokutového kopu nezaváhal.

Favorit se však i přes vedoucí gól v poli na převahu nevzmohl. Kostarika ho vystrašila Campbellovou táhlou bombou z dobrých 30 metrů, která lízla tyč. Těsně před poločasem se však možná klíčovým zákrokem blýskl kostarický brankář Navas, který bravurně vytáhl nad břevno Forlánovu tečovanou střelu a uchránil tým od druhého gólu.

Hráči Kostariky se radují po gólu do sítě Uruguaye
Hráči Kostariky se radují po gólu do sítě Uruguaye

Středoameričanům tím dodal kuráž pro nečekaný zvrat po změně stran. Uruguay nevzala vážně varování z 50. minuty, kdy Duarteho hlavičku vyrazil Muslera. Kostarika však na trávníku rostla každou vydařenou akcí a brzy slavila vyrovnání. Rychlý kontr z pravé strany dotáhl kanonýr Campbell, který si ve vápně hbitě zpracoval odražený balon a nekompromisně zavěsil.

Kostariku na hřišti zachvátila fotbalová euforie a semifinalistu předchozího mistrovství přehrávala ve všech řadách. A během tří minut už vedla: Boleňos poslal z trestného kopu Duartemu dokonalý centr na hlavu, od níž míč zapadl přesně ke vzdálenější tyči.

Uruguay reagovala dvojím střídáním, do hry se ale už nedostala. Soupeř mohl naopak přidat další branky, Campbellova bomba z dálky opět minula cíl jen o centimetry. Výhru Kostariky přesto v závěru po několika sekundách na bojišti zpečetil střídající Ureňa.

Branky: 24. Cavani z pen. - 54. Campbell, 57. Duarte, 84. Ureňa. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). ŽK: Lugano, Cáceres. ČK: 90.+4. Pereira (všichni Uruguay). Diváci: 58.579.

Uruguay: Muslera - Pereira, Lugano, Godín, Cáceres - Stuani, Arévalo, Gargano (60. Lodeiro), C. Rodríguez (76. A. Hernández) - Forlán (60. A. González), Cavani. Trenér: Tabárez.

Kostarika: Navas - Gamboa, Duarte, G. González, Umaňa, Díaz - Ruíz (83. Ureňa), Borges, Tejeda (74. Cubero), Bolaňos (89. Barrantes) - Campbell. Trenér: Pinto.

Z V R P Skóre B
1. Kostarika 3 2 1 0 4:1 7
2. Uruguay 3 2 0 1 4:4 6
3. Itálie 3 1 0 2 2:3 3
4. Anglie 3 0 1 2 2:4 1

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud