19. června 2014 • 18:12

Mourinha naštvali Portugalci: Ronaldovo koleno neměl nikdo vidět!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bolest, ledování kolene. Tohle je KONEC NA MS! Zlé zprávy pro Portugalsko se šíří okolo Cristiana Ronalda. Tým před zápasem s USA (pondělí 0:00) ujišťuje veřejnost, že nepostradatelný kapitán je v nejlepší kondici. S tím, že Ronaldo nakonec nastoupí, souhlasí i José Mourinho. Trenér Chelsea se ale do svých krajanů nevybíravě pustil kvůli tomu, že před klíčovým zápasem uspořádali otevřený trénink pro veřejnost.



Celý svět se na ty obrázky mohl dívat. V závěru středečního tréninku Ronaldo ledoval bolavé koleno, zatímco ostatní hráči ještě makali na hřišti. „Jestli budeš hrát, vystavuješ svou kariéru do nebezpečí,“ varoval ho lékař José Carlos Noronha. Slova portugalského chirurga otiskl deník El Confidencial. Mezi novináři v Brazílii se tak začala šířit zpráva, že klíčový muž týmu si už na MS nezahraje.

Portugalská výprava však tvrdí něco jiného. "Cristiano je stoprocentně v pořádku. Když hraje zápasy, znamená to, že je zdravý. Miluje fotbal, ale jeho tělo je pro něj absolutně nejdůležitější. Nastupuje jen naprosto připravený," prohlásil brankář Beto.

Ronaldovi pomáhali ulevit od bolesti týmoví fyzioterapeuti. Pak mu koleno zaledovali.Foto Reuters

Že Ronaldo i přes varovné zvěsti šířící se v tisku proti USA nastoupí, tvrdí i José Mourinho.

"Samozřejmě bude hrát. Sám řekl, že nemá problémy. Ty zprávy v médiích... Jediný doktor, kterého musíme poslouchat, je doktor portugalské reprezentace. Ten řekl, že Ronaldo je ve skvělé kondici," napsal kouč Chelsea ve svém pravidelném sloupku k MS na portálu yahoo.com.

"Lidé řeší, že opustil trénink s ledem na koleni. Podle mě jde o normální věc. Skoro pokaždé máte po tréninku nějakou bolístku, kterou léčíte," dodal Mourinho.

Úspěšný trenér se pozastavil nad jinou věcí. To, že jeho krajané před klíčovou bitvou s USA uspořádali veřejný trénink, který sledovalo 10 000 fanoušků na tribunách a další ho mohli vidět v přímém přenosu na internetu. Tím zároveň odhalili, že Ronaldo stále léčí zdravotní neduhy.

"Opravdu nechápu, proč to Portugalci udělali. Na jejich trénink jsem se díval živě v kanceláři, tomu nerozumím. Kvůli tomu mohli všichni vidět, že Ronaldo si leduje koleno. To přece nemá nikdo vidět!" zlobil se Mourinhio. "Ale opakuji - podle mě to neznamená žádný problém, Ronaldo nastoupí."

Ronaldo ještě v plném tréninku, než se bolavé koleno ozvalo...
Ronaldo ještě v plném tréninku, než se bolavé koleno ozvalo...

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud