22. června 2014 • 23:10

Skvělý zápas. Alžířané porazili Jižní Koreu a drží naději na postup

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Alžírska přestříleli ve svém druhém vystoupení na světovém šampionátu Koreu 4:2. Po první půli vedli po trefách Slimaního, Hallíše a Džabúa už 3:0, po pauze snížil Son Hung-min, ale na druhé straně odpověděl Brahímí a Alžířané jako první africký tým v historii dali v jednom zápase MS čtyři góly. Korejci už jen zkorigovali stav a mají pouze teoretickou naději na postup. Naopak soupeř se posunul na druhé místo skupiny H a je blízko osmifinále.



 Bosenský trenér Alžírska Vahid Halilhodžič po úvodní smolné prohře s Belgií razantně protočil sestavu. Do základní jedenáctky postavil hned pět nových hráčů a změny se vyplatily.

Severoafrický celek zaskočil soupeře počátečním náporem, na který Korea nedokázala najít protizbraň. Alžířané jen za první čtvrthodinu vyslali čtyři střelecké pokusy, o jeden více než v duelu s Belgií.

Zaskočení Korejci prvním třem šancím odolali, v 26. minutě už ale prohrávali. Slimaní se vřítil mezi stoperskou dvojici, ukázal velký důraz a obloučkem překonal brankáře. Ještě než se asijský celek vzpamatoval, inkasoval za další dvě minuty podruhé.

Důrazný stoper Hallíš po rohovém kopu přetlačil korejského brankáře a hlavou vsítil svůj druhý reprezentační gól v kariéře. Alžířané za 28 minut dnešního duelu dali tolik branek, co za předchozích 11 hodin a 25 minut hry na světových šampionátech.

Ani po druhém gólu ale neubrali na tempu a v 38. minutě zasadili třetí úder. Poté co rozebrali obranu, vstřelil svou druhou branku v národním týmu také Džabú. Korejci předvedli v první půli zoufalý výkon, který nejlépe dokumentovala nula v kolonce střel.

Po změně stran ale výrazně přidali a rychle snížili. Son Hung-min v 50. minutě převzal dlouhý balon, otočil se s ním a propálil alžírského brankáře. Asiaté ožili, Ki Song-jungovu střelu ale skvěle vytáhl z růžku brankář Mbuhli.

V 62. minutě ovšem soupeř výborně zakombinoval, Brahímí sám před gólmanem nezaváhal a mohl se radovat z premiérové reprezentační trefy. Alžírsko jako první africký celek v historii v jednom utkání světového šampionátu vstřelilo čtyři branky.

Korejci se nevzdali, Ku Ča-čchol v 72. minutě snížil na 2:4, ale to bylo vše. Alžírsko tak slaví svou nejvyšší výhru na světových šampionátech a první po 32 letech.

ONLINE přenos z utkání můžete sledovat ZDE

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 6. • 21:00
Jižní Korea
Jižní Korea
2:4
ONLINE
22. června
21:00
Alžírsko
Alžírsko
Góly

Domácí: 50. Son Heung-min, 72. Ku Ča-čchol

Hosté: 26. Slimani, 28. Halliche, 38. Djabou, 62. Brahimi

Sestavy

Domácí: Čung Song-rjong – I Jong, Hong Čong-ho, Kim Jong-kwon, Jun Sok-jong – Han Kuk-jong (78. Či Tong-won), I Čong-jong (64. I Kun-ho) – Ki Song-jung, Pak Čchu-jong (57. Kim Šin-uk), Ku Ča-čchol (C) – Son Heung-min.

Hosté: M'Bolhi – Mandi, Medjani, Bougherra (C) (89. Belkalem), Halliche, Mesbah – Feghouli, Brahimi (77. Lacen), Djabou (73. Ghilas), Bentaleb – Slimani.

Náhradníci

Domácí: Kim Sung-kju, I Pom-jong, Kim Čchang-su, Kwak Te-hi, Hwang Sok-ho, Pak Ču-ho, Kim Po-kjong, Ha Te-song, Pak Čong-u, I Kun-ho, Kim Šin-uk, Či Tong-won

Hosté: Si Mohamed, Zemmamouche, Ghoulam, Belkalem, Cadamuro, Yebda, Lacen, Taïder, Mostefa, Ghilas, Soudani, Mahrez

Karty

Domácí: I Jong, Han Kuk-jong

Hosté: Bougherra

Rozhodčí

Wilmar Roldán – Eduardo Díaz, Christian Lescano (Kolumbie).

Stadion

Estádio Beira-Rio, Porto Alegre

Z V R P Skóre B
1. Belgie 3 3 0 0 4:1 9
2. Alžírsko 3 1 1 1 6:5 4
3. Rusko 4 0 3 1 3:4 3
4. Jižní Korea 4 0 2 2 4:7 2

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Brahimi měl zajímavou příležitost ke střele.
Brahimi měl zajímavou příležitost ke střele.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud