17. června 2014 • 19:50

Černý kůň MS se probral! Belgie zvrátila utkání s Alžírskem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Belgie otočili na mistrovství světa úvodní utkání skupiny H v Belo Horizonte s Alžírskem a vyhráli 2:1. Výběr trenéra Marca Wilmotse, který odborníci považují za černého koně šampionátu, prohrával po penaltě Sufjána Fighúlího z 25. minuty, po přestávce ale zásluhou střídajících hráčů Marouana Fellainho a Driese Mertense skóre otočil.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 6. • 18:00
Belgie
Belgie
2:1
ONLINE
17. června
18:00
Alžírsko
Alžírsko
Góly

Domácí: 70. Fellaini, 80. Mertens

Hosté: 25. Feghouli

Sestavy

Domácí: Courtois – Alderweireld, van Buyten, Kompany (C), Vertonghen – Chadli (46. Mertens), Witsel, Dembélé (65. Fellaini) – de Bruyne, Lukaku (58. Origi), E. Hazard.

Hosté: M'Bolhi – Mostefa, Bougherra (C), Halliche, Ghoulam – Taïder, Medjani (85. Ghilas), Bentaleb – Feghouli, Soudani, Mahrez (72. Lacen).

Náhradníci

Domácí: Bossut, Mignolet, Ciman, Vermaelen, Lombaerts, Vanden Borre, Fellaini, Defour, Januzaj, Mirallas, Mertens, Origi

Hosté: Si Mohamed, Zemmamouche, Belkalem, Mesbah, Cadamuro, Mandi, Yebda, Lacen, Brahimi, Djabou, Ghilas, Slimani

Karty

Domácí: Vertonghen

Hosté: Bentaleb

Rozhodčí

Marco Rodriguez – Marvin Torrentera, Marcos Quintero (všichni MEX) – Alireza Faghani (IRN)

Stadion

Mineirão, Belo Horizonte

Belgie měla v prvním poločase optickou převahu, do výrazné šance se však nedostala. Naopak ve 25. minutě inkasovala, když Vertonghen stáhl ve vápně Fighúlího a rozhodčí nařídil penaltu, kterou sám faulovaný hráč proměnil.

Alžírsko se tak dočkalo gólu na šampionátu poprvé od roku 1986 a po 506 minutách hry. Od nejdelší série bez vstřelené branky, která patří Bolívii, dělilo africký celek jedenáct minut.

Belgie zahrozila jen dvakrát - poprvé Mbuhliho potrápila Witselova skákající střela, v závěru poločasu se po Hazardově individuální akci dostal k míči osamocený Chadli, ale jeho slabý pokus alžírského brankáře nezaskočil.

Obránce Vertonghen si koledoval o druhou žlutou kartu v utkání.
Obránce Vertonghen si koledoval o druhou žlutou kartu v utkání.

Po přestávce se obraz hry nezměnil. Poprvé zahrozil po rohu Medžání, ale hlavičkoval těsně vedle. Po hodině hry měl velkou šanci vyrovnat střídající Origi, jeho tvrdou střelu však vyrazil vybíhající Mbuhli.

V 70. minutě už Belgie narůstající převahu využila. Postaral se o to další nový muž na hřišti Fellaini, kterého na malém vápně našel přesným centrem De Bruyne.

Belgický tlak pokračoval a deset minut před koncem se Wilmotsův tým ujal vedení. Hazard při protiútoku našel volného Mertense, který poslal míč do pravého horního rohu branky. Třetí gól mohl vzápětí přidat hlavičkující Fellaini, tentokrát ho však Mbuhli vychytal.

Belgie díky obratu vyhrála jedenáctý soutěžní zápas za sebou, alžírská série bez vítězství na mistrovství světa naopak pokračuje a natáhla se na osm zápasů.

Belgie - Alžírsko 2:1 (0:1)
Branky: 70. Fellaini, 80. Mertens - 25. Fighúlí z pen.
Rozhodčí: Rodríguez - Torrentera, Quintero (všichni Mex.).
ŽK: Vertonghen - Bin Tálib.
Diváci: 56.800.

Belgie: Courtois - Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen - Chadli (46. Mertens), Witsel, De Bruyne, Dembélé (65. Fellaini), E. Hazard - Lukaku (58. Origi).

Alžírsko: Mbuhli - Mustafá, Búghirra, Hallíš, Ghulám - Tajdir, Medžání (84. Ghilas), Bin Tálib - Fighúlí, Súdání (66. Slimaní), Mahriz (72. Lasín).

Z V R P Skóre B
1. Belgie 3 3 0 0 4:1 9
2. Alžírsko 3 1 1 1 6:5 4
3. Rusko 4 0 3 1 3:4 3
4. Jižní Korea 4 0 2 2 4:7 2

Obránce Vertonghen si koledoval o druhou žlutou kartu v utkání.
Obránce Vertonghen si koledoval o druhou žlutou kartu v utkání.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud