26. června 2014 • 13:16

Vzdají to? Ghana čeká na letadlo s miliony, kouč vyhodil dvě opory

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 18:00 | Připomíná to chaos. Příprava fotbalistů Ghany na klíčový zápas s Portugalskem rozhodně není pohodová. Hráči čekají na letadlo, které by jim z jejich vlasti mělo přivézt v hotovosti milionové prémie. Do toho přišla zpráva, že trenér vyhodil z mužstva dvě opory. Do závěrečného vystoupení ve skupině nezasáhne Sulley Muntari a Kevin-Prince Boateng.



MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 6. • 18:00
Portugalsko
Portugalsko
2:1
ONLINE
26. června
18:00
Ghana
Ghana
Góly

Domácí: 31. Boye (vl.), 80. Ronaldo

Hosté: 57. Gyan

Sestavy

Domácí: Beto (89. Eduardo) – João Pereira (61. Varela), Pepe, Alves, Veloso – Moutinho, William, Amorim – Nani, Éder (69. Vieirinha), Ronaldo (C).

Hosté: Dauda – Afful, Boye, Mensah, Asamoah – Atsu, Rabiu (76. Afriyie), Badu, A. Ayew (82. Wakaso) – Waris (71. J. Ayew), Gyan (C).

Náhradníci

Domácí: Eduardo, Patrício, Costa, Neto, Almeida, Vieirinha, Meireles, Almeida, Varela, Rafa

Hosté: Adams, Kwarasey, Inkoom, Opare, Sumaila, Essien, Afriyie, Adomah, Wakaso, Ayew

Karty

Domácí: Moutinho

Hosté: Afful, Waris, J. Ayew

Rozhodčí

Nawaf Shukralla – Yaser Tulefat, Ebrahim Saleh

Stadion

Estádio Nacional de Brasília

Fanoušci i odborníci chválili Ghanu za výkon při remíze 2:2 s Německem, nyní ale kolem afrického týmu vládne hodně napjatá atmosféra, která šance na úspěch hodně snižuje. Už v uplynulých dnech zvažovali hráči dokonce bojkot, pokud k nim nedorazí slíbené prémie v hodnotě 3 miliony dolarů.

Dokonce i prezident země John Dramani se musel zaručit, že letadlo se speciální finanční zásilkou do Brazílie skutečně dorazí. Hráči výslovně požadovali platbu v hotovosti a vedení tamní fotbalové asociace dokonce v předstihu požádalo FIFA o vyplacení prémií za účast na šampionátu.

„Tak je zvykem u nás platit. Navíc většina hráčů ani v Ghaně nemá bankovní účty,“ uvedl kouč Kwesi Appiah, který prý kvůli tomu zažil několik bezesných nocí. Nejasné však zůstává, jak by tak obří sumu mohla vládní delegace přivézt do Brazílie, aniž by ji zdanila.

Šance na úspěch výrazně snižuje i zpráva o tom, že z týmu byli vyřazeni dva klíčoví hráči. Čím se provinili? Záložník Sulley Muntari z AC Milán vlepil údajně pohlavek jednomu z funkcionářů, pro zápas by nebyl k dispozici kvůli dvěma žlutým kartám. Záložník Schalke Kevin Prince-Boateng se zase údajně pohádal s koučem Appiahem.

Ghana tak dnes bude muset bojovat nejen s těžkým soupeřem, ale také vlastními problémy.

Ghana postoupí ze skupiny, když...
porazí Portugalsko, duel USA-Německo neskončí remízou a Ghana poskočí na druhé místo díky skóre (např. USA-Německo 1:2, Portugalsko-Ghana 0:1 nebo USA-Německo 1:0, Portugalsko-Ghana 0:4)

Z V R P Skóre B
1. Německo 3 2 1 0 7:2 7
2. USA 4 1 2 1 6:6 5
3. Portugalsko 4 1 2 1 6:9 5
4. Ghana 3 0 1 2 4:6 1

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud