26. června 2014 • 21:12

Obránce Ghany líbal před zápasem balík peněz, pak si dal vlastní gól

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Hrát na mistrovství světa je pro většinu fotbalistů splněný sen. Hráči Ghany ovšem ukázali, že jim jde především o peníze. Před zápasem s Portugalskem dokonce hrozili stávkou, pokud jim co nejrychleji nepřivezou prémie za turnaj hotově. To se nakonec stalo, na každého hráče připadl podíl z celkové sumy 3 miliony dolarů (60 milionů korun). Obránce ghanské reprezentace John Boye byl z tučné prémie dokonce tak nadšen, že bankovky líbal. V zápase pak asi myslel především na to, za co je utratí a svůj tým potopil hloupým vlastním gólem.



MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 6. • 18:00
Portugalsko
Portugalsko
2:1
ONLINE
26. června
18:00
Ghana
Ghana
Góly

Domácí: 31. Boye (vl.), 80. Ronaldo

Hosté: 57. Gyan

Sestavy

Domácí: Beto (89. Eduardo) – João Pereira (61. Varela), Pepe, Alves, Veloso – Moutinho, William, Amorim – Nani, Éder (69. Vieirinha), Ronaldo (C).

Hosté: Dauda – Afful, Boye, Mensah, Asamoah – Atsu, Rabiu (76. Afriyie), Badu, A. Ayew (82. Wakaso) – Waris (71. J. Ayew), Gyan (C).

Náhradníci

Domácí: Eduardo, Patrício, Costa, Neto, Almeida, Vieirinha, Meireles, Almeida, Varela, Rafa

Hosté: Adams, Kwarasey, Inkoom, Opare, Sumaila, Essien, Afriyie, Adomah, Wakaso, Ayew

Karty

Domácí: Moutinho

Hosté: Afful, Waris, J. Ayew

Rozhodčí

Nawaf Shukralla – Yaser Tulefat, Ebrahim Saleh

Stadion

Estádio Nacional de Brasília

Není snad šampionát, kdy by se hráči některého z afrických týmů nehádali kvůli penězům. V Brazílii to potkalo Ghanu. Reprezentanti totiž trvali na tom, že prémie za turnaj (60 milionů korun na tým) chtějí hotově. „Tak je zvykem u nás platit. Navíc většina hráčů ani v Ghaně nemá bankovní účty,“ uvedl kouč Kwesi Appiah.

Do sporu se dokonce musel vložit ghanský prezident, který se zaručil, že peníze dostanou hráči ještě před zápasem s Portugalskem. A své slovo dodržel. Každý z hráčů dostal pořádně tlustý balík bankovek.

Obránce John Boye dokonce neodolal a samým štěstím musel peníze políbit. Nevydržel s tím ani do pokoje, a tak ho dokázali zachytit pozorní fotografové. Fotbalista Ghany tím jen ukázal, co je pro něj přednější. A fotbal to není.

Místo toho, aby pak v klíčovém zápase s Portugalskem ukázal, že si tučnou prémii zaslouží, svému týmu zasadil nečekanou ránu. Po nepovedeném centru Velosa si velmi nešikovně srazil míč do vlastní sítě a poslal soupeře do vedení.

Ghana i díky jeho vlastenci prohrála a do osmifinále mistrovství světa nepostoupila. Možná, že jsou ale takto hráči spokojenější. Mohou si v klidu užívat svoje peníze...

VIDEO | Vlastní gól v podání obránce Johna Boyeho

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud