26. června 2014 • 21:50

Alžírsko po remíze s Ruskem senzačně postupuje, Belgie je po výhře první

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzace dokonána! Podceňované Alžírsko díky remíze 1:1 s Ruskem na úkor svého soupeře postupuje do osmifinále mistrovství světa. Africký tým nezlomilo ani to, že v souboji s evropským soupeřem prohrával 0:1. Ve druhém zápase si favorizovaná Belgie dokázala poradit s Jižní Koreou, když vyhrála nejtěsnějším rozdílem 1:0. Černý kůň turnaje získal tři body, přestože nastoupil s mnoha náhradníky a celý druhý poločas hrál o deseti. S plným počtem bodů tak belgická reprezentace ovládla skupinu a v osmifinále MS se utká s USA. Na Alžírsko čeká Německo.



Alžírsko - Rusko 1:1

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 6. • 22:00
Alžírsko
Alžírsko
1:1
ONLINE
26. června
22:00
Rusko
Rusko
Góly

Domácí: 60. Slimani

Hosté: 6. Kokorin

Sestavy

Domácí: M'Bolhi – Mandi, Belkalem, Halliche (C), Mesbah – Medjani, Bentaleb – Feghouli, Brahimi (71. Yebda), Djabou (77. Ghilas) – Slimani (90. Soudani).

Hosté: Akinfejev – Kozlov, V. Berezuckij, Ignaševič, Kombarov – Glušakov (46. Denisov), Fajzulin – Samedov, Kokorin, Šatov (67. Dzagojev) – Keržakov (81. Kanunnikov).

Náhradníci

Domácí: Si Mohamed, Zemmamouche, Bougherra, Ghoulam, Cadamuro, Yebda, Lacen, Taïder, Mostefa, Ghilas, Soudani, Mahrez

Hosté: Lodygin, Ryžikov, Ščennikov, Semjonov, Granat, Ješčenko, Denisov, Dzagojev, Mogilevec, Žirkov, Ionov, Kanunnikov

Karty

Domácí: Mesbah, Ghilas, Cadamuro

Hosté: Kombarov, Kozlov

Rozhodčí

Çakιr – Duran, Ongun

Stadion

Estádio Joaquim Américo Guimarães (Curitiba, Paraná)

Rusko mělo nakročeno za postupem, když mu v 6. minutě vyšla rychlá akce po levé straně. Bek Dmitrij Kombarov vyslal z voleje do vápna skvělý centr a Alexandr Kokorin hlavou nedal šanci brankáři Raísovi Mbuhlimu. Alžírsko v tu chvíli hrálo bez ošetřovaného Sufjána Fighúlího a právě z jeho prostoru přišel centr.

Africký tým sice hrál vyrovnaný zápas, ale dlouho se nemohl prosadit do šance. Klíčem však byly standardní situace. Poprvé z ní Alžířané zahrozili po půlhodině hry, kdy se rohový kop dostal až k Islámu Slimanímu, který hlavičkoval pod břevno, ale brankář Igor Akinfejev skvěle zasáhl.

Oba si souboj zopakovali v 60. minutě a to už slavil alžírský útočník. Akinfejev neodhadl správně centr z přímého kopu, na míč nedoskočil a Slimaní hlavou trefil odkrytou branku a srovnal.

Rusové tak doplatili na to, že nevyužili několik brejků. Velkou šanci měl například Alexandr Samedov, ale trefil jen gólmana. Po střele střídajícího Igora Denisova se k dorážce nedostal Kokorin.

Postupně si sice Rusko vytvořilo tlak, ale větší šance nepřicházely. Svěřencům trenéra Fabia Capella chyběla kreativita a nedokázali si poradit s důslednou obranou soupeře.

Alžírsko se tak bez větších problémů ubránilo a jako šestá africká země v historii prošlo do osmifinále. V minulosti se to povedlo Maroku, Kamerunu, Senegalu, Ghaně a Nigérii. Nigerijci postoupili i letos, a tak vůbec poprvé budou ve vyřazovací fázi dva africké celky.

Jižní Korea - Belgie 0:1

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 6. • 22:00
Jižní Korea
Jižní Korea
0:1
ONLINE
26. června
22:00
Belgie
Belgie
Góly

Domácí:

Hosté: 78. Vertonghen

Sestavy

Domácí: Kim Sung-kju – I Jong, Kim Jong-kwon, Hong Čong-ho, Jun Sok-jong – Han Kuk-jong (45. I Kun-ho), Ki Song-jung – I Čong-jong, Ku Ča-čchol (C), Son Heung-min (73. Či Tong-won) – Kim Šin-uk (66. Kim Po-kjong).

Hosté: Courtois – Vanden Borre, van Buyten, Lombaerts, Vertonghen – Defour, Dembélé – Mertens (60. Origi), Fellaini, Januzaj (60. Chadli) – Mirallas (87. E. Hazard).

Náhradníci

Domácí: Čung Song-rjong, I Pom-jong, Kim Čchang-su, Kwak Te-hi, Hwang Sok-ho, Pak Ču-ho, Kim Po-kjong, Ha Te-song, Pak Čong-u, Pak Čchu-jong, I Kun-ho, Či Tong-won

Hosté: Bossut, Mignolet, Alderweireld, Ciman, Witsel, de Bruyne, Hazard, Chadli, Lukaku, Origi

Karty

Domácí: Hong Čong-ho

Hosté: Defour (č), Dembélé

Rozhodčí

Williams – Cream, Anaz

Stadion

Venue Arena Corinthians (São Paulo)

Belgie nastoupila s jistotou osmifinálové účasti a podle toho vypadala i její sestava. Trenér Marc Wilmots udělal hned sedm změn. Zranění nepustila do hry kapitána Vincenta Kompanyho a Thomase Vermaelena, jen na lavičce zůstal Eden Hazard.

Na Korejcích bylo vidět, že se chtějí poprat o nepravděpodobný postup a za celý první poločas nepustili soupeře k jediné střele na branku. Přispěl k tomu i Mertens, ke kterému v 25. minutě propadl centrovaný míč, jenže belgický záložník z malého vápna trestuhodně mířil nad.

Korea zahrozila o pět minut později. Nejprve po rychlém protiútoku střílel Ki Song-jung, ale brankář Courtois konečky prstů vyrazil na roh. Po něm sice následoval závar ve vápně a další rohový kop, ale bez gólového efektu.

Záložník Belgie Steven Defour dostává v zápase s Jižní Koreou červenou kartu za nechutný faul
Záložník Belgie Steven Defour dostává v zápase s Jižní Koreou červenou kartu za nechutný faul

Zlom přišel v poslední minutě prvního poločasu. Defour skočil oběma nohama na holeň Kim Šin-uka a dostal červenou kartu. Belgie tak do druhého dějství nastoupila v deseti, jenže na ní vůbec nebylo poznat, že hraje v oslabení.

V 59. minutě nebezpečně vystřelil Mertens, o dvacet minut později ho napodobil střídající Origi a jeho ránu po nejistém zákroku Kim Sung-kjua dorazil do branky Vertonghen. Belgie tak pošesté za sebou skórovala v poslední dvacetiminutovce a poprvé se dočkala tří výher na mistrovství světa za sebou.

Do osmifinále ji doprovodilo druhé Alžírsko, které při premiérové účasti v play off čeká Německo. Třetí příčku obsadilo Rusko, poslední Korea.

Z V R P Skóre B
1. Belgie 3 3 0 0 4:1 9
2. Alžírsko 3 1 1 1 6:5 4
3. Rusko 4 0 3 1 3:4 3
4. Jižní Korea 4 0 2 2 4:7 2

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud