1. července 2014 • 09:30

Bída favorita. Chybí rychlost i šance, kritizují v Německu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako šťastné vítězství po špatném výkonu označuje německý tisk výhru národního týmu nad Alžírskem 2:1 po prodloužení v osmifinále fotbalového mistrovství světa v Brazílii. Média se shodují, že rozhodující roli pro postup sehrál brankář Manuel Neuer. Zároveň zní obavy, že zopakování podobného výkonu v pátečním čtvrtfinále proti Francii by znamenalo pro německý tým předčasnou cestu domů.



MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 6. • 22:00
Německo
Německo
2:1
ONLINE
30. června
22:00
Alžírsko
Alžírsko
Góly

Domácí: 92. Schürrle, 120. Özil

Hosté: 121. Djabou

Sestavy

Domácí: Neuer – Mustafi (70. Khedira), Mertesacker, J. Boateng, Höwedes – Lahm (C), Schweinsteiger (109. Kramer) – Özil, Kroos, Götze (46. Schürrle) – T. Müller.

Hosté: M'Bolhi – Mandi, Mostefa, Belkalem, Halliche (C) (97. Bougherra), Ghoulam – Taïder (78. Brahimi), Lacen, Feghouli, Slimani – Soudani (100. Djabou).

Náhradníci

Domácí: Zieler, Weidenfeller, Durm, Khedira, Großkreutz, Ginter, Schürrle, Draxler, Kramer, Klose, Podolski

Hosté: Si Mohamed, Zemmamouche, Bougherra, Mesbah, Medjani, Cadamuro, Yebda, Brahimi, Bentaleb, Djabou, Ghilas, Mahrez

Karty

Domácí: Lahm

Hosté: Halliche

Rozhodčí

Sandro Ricci – De Carvalho, Van Gasse

Stadion

Estádio José Pinheiro Borba, Porto Alegre

"Vypadalo to, že je konec blízko," konstatuje deník Frankfurter Allgemeine Zeitung s tím, že se hráči museli po celou dobu zápasu třást o zachování postupových šancí. "Už osmifinále proti velkému outsiderovi z Alžírska donutilo německý národní tým jít až na hranice jeho možností," napsal list, podle kterého nefungovala spolupráce mezi německými obránci a útočníky a hráči příliš snadno ztráceli míče.

"Náš cíl byl přijet si pro titul. Jak by to ale mělo jít bez jisté obrany, bez rychlosti ve středu hřiště a bez vytváření brankových šancí?" ptá se bulvární deník Bild. "Byl to nejslabší výkon mužstva v éře trenéra Joachima Löwa. A jedno je jasné: Pokud budeme v pátek proti silným Francouzům hrát stejně, tak z mistrovství vypadneme," konstatoval list. Jako jediné světlé body utkání viděl výkony Andrého Schürrleho, který svým gólem na 1:0 "vysvobodil" německý tým, a brankáře Neuera.

Stejně vidí hodnocení hráčů i server týdeníku Focus. "Střídající útočník André Schürrle a vynikající brankář Manuel Neuer zachránili Německo na mistrovství světa před blamáží," napsal server. Podle něj národní tým dokázal postoupit jen díky "obrovskému štěstí".

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Hoewedes celebrates slaví vedoucí branku
Hoewedes celebrates slaví vedoucí branku

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud