1. července 2014 • 00:41

Obránce Neuer. Fantastický gólman hasil v poli chyby Němců

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Trápení, trápení a zase trápení. Němečtí fotbalisté dlouho marně dobývali alžírskou branku. Nechybělo moc a afričtí bojovníci zařídili prvotřídní senzaci a z šampionátu v Brazílii vyřadili jednoho z velkých favoritů. Hlavním hrdinou evropského týmu byl paradoxně gólman Manuel Neuer. Včasnými výběhy daleko před vápno výtečně likvidoval alžírské brejky a uchránil Německo před inkasovaou brankou.



MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 6. • 22:00
Německo
Německo
2:1
ONLINE
30. června
22:00
Alžírsko
Alžírsko
Góly

Domácí: 92. Schürrle, 120. Özil

Hosté: 121. Djabou

Sestavy

Domácí: Neuer – Mustafi (70. Khedira), Mertesacker, J. Boateng, Höwedes – Lahm (C), Schweinsteiger (109. Kramer) – Özil, Kroos, Götze (46. Schürrle) – T. Müller.

Hosté: M'Bolhi – Mandi, Mostefa, Belkalem, Halliche (C) (97. Bougherra), Ghoulam – Taïder (78. Brahimi), Lacen, Feghouli, Slimani – Soudani (100. Djabou).

Náhradníci

Domácí: Zieler, Weidenfeller, Durm, Khedira, Großkreutz, Ginter, Schürrle, Draxler, Kramer, Klose, Podolski

Hosté: Si Mohamed, Zemmamouche, Bougherra, Mesbah, Medjani, Cadamuro, Yebda, Brahimi, Bentaleb, Djabou, Ghilas, Mahrez

Karty

Domácí: Lahm

Hosté: Halliche

Rozhodčí

Sandro Ricci – De Carvalho, Van Gasse

Stadion

Estádio José Pinheiro Borba, Porto Alegre

Müller, Götze, Lahm, Schweinsteiger, Özil a další hvězdy. Nikdo z německého týmu dlouho nedokázal dotlačit balon do sítě. V zápase, kde se spíš počítalo s hladkou výhrou a pohodlným postupem do čtvrtfinále, se Německo trápilo až do prodloužení.

Manuel Neuer v zápase ukázal, proč s neotřesitelnou jistotou hájí branku Bayernu i německé reprezentace. Národní tým podržel v utkání, kde původně moc práce mít neměl.

Alžířané překvapili srdnatým výkonem. Precizně bránili a když dostali možnost, vyráželi k smrtícím brejkům. Dlouhými balony pronikali za obranu, několikrát už to vypadalo, že půjdou do samostatného úniku.

Jenže Manuel Neuer neplnil jen funkci jistého brankáře, ale také bystrého obránce. Nebojácně vyrážel jako falešné libero před vápno, kde včas likvidoval zárodky šancí.

Ještě dřív, než se Alžířané dostali ke střele, bleskovým výběhem přeťal cestu útočníkům a odvrátil míč do bezpečí. Nemít Neuera, mohli Němci v základní hrací době klidně několikrát prohrávat.

28letý gólman je svými odvážnými výlety proslulý. U brankáře může jít o nebezpečný hazard, Neuer ale kopací techniku i čtení hry ovládá dokonale. Stačí se podívat na mapu pohybu, kam až se Neuer vysouval během úvodních 75 minut hry.

Němci nakonec góly v prodloužení zvítězili nad Alžírskem 2:1. Postupují do čtvrtfinále, kde vyzvou silnou Francii. Velcí favorité ale měli s Alžírskem hodně namále. Podobně jako Brazilci se do posledních vteřin strachovali, aby jejich šance na zisk světového titulu dál žily.

Mapa pohybu německého brankáře Manuela Neuera během zápasu s Alžírskem Mapa pohybu německého brankáře Manuela Neuera během zápasu s AlžírskemFoto Twitter

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Neuer ukázal veliký přehled
Neuer ukázal veliký přehled

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud