8. července 2014 • 23:48

Šokující ostuda! Brazilci propadli a prohráli 1:7, Němci jsou ve finále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měla to být historická výhra, místo toho přišel šok a největší potupa v dějinách hrdé Brazílie! Svěřenci trenéra Scolariho v semifinále mistrovství světa proti Německu totálně selhali a prohráli ostudně 1:7. Není divu, že je fanoušci vyprovodili dlouhým a hlasitým pískotem. Naopak Němci slaví nejvyšší výhru v historii semifinále MS a jsou prvním finalistou.



Brazílie - Německo 1:7

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 7. • 22:00
Brazílie
Brazílie
1:7
ONLINE
8. července
22:00
Německo
Německo
Góly

Domácí: 90. Oscar

Hosté: 11. T. Müller, 23. Klose, 25. Kroos, 26. Kroos, 29. Khedira, 69. Schürrle, 79. Schürrle

Sestavy

Domácí: César – Maicon, Luiz (C), Dante, Marcelo – Gustavo, Fernandinho (46. Paulinho) – Hulk (46. Ramires), Oscar, Bernard – Fred (70. Willian).

Hosté: Neuer – Lahm (C), J. Boateng, Hummels (46. Mertesacker), Höwedes – Khedira (77. Draxler), Schweinsteiger – T. Müller, Kroos, Özil – Klose (58. Schürrle).

Náhradníci

Domácí: Jefferson, Victor, Alves, Maxwell, Henrique, Paulinho, Ramires, Hernanes, Jo, Willian

Hosté: Zieler, Weidenfeller, Durm, Mertesacker, Götze, Großkreutz, Ginter, Schürrle, Draxler, Kramer, Podolski

Karty

Domácí: Dante

Rozhodčí

Rodríguez – Torrentera, Quintero

Stadion

Estádio Governador Magalhães Pinto, Belo Horizonte

"Je to nejhorší porážka v životě. Musím proto fanoušky požádat o odpuštění, protože já jsme zodpovědný za to, jak tým hraje, takže je to moje chyba," řekl trenér Brazílie Luiz Felipe Scolari. "Omlouvám se, že jsme nesplnili cíl, který jsme si dali," dodal.

Brazilci před zápasem přišli na hřiště s dresem útočníka Neymara, který nemohl kvůli naštípnutému obratli nastoupit, štěstí jim to však nepřineslo. Už v 11. minutě se při rohovém kopu ocitl ve vápně zcela sám Müller a chybu domácí obrany bez problémů potrestal.

Ve 23. minutě přidal dorážkou vlastní střely rekordní zásah Klose, který si navíc připsal 23. start na mistrovství. Na druhém místě historického pořadí se vyrovnal italské legendě Paolu Maldinimu, víc zápasů má pouze jiný Němec Lothar Matthäus (25).

Ve 23. minutě přidal dorážkou vlastní střely rekordní zásah Klose, který si navíc připsal 23. start na mistrovství. Na druhém místě historického pořadí se vyrovnal italské legendě Paolu Maldinimu, víc zápasů má pouze jiný Němec Lothar Matthäus (25).

"Ani jsem nemohl slavit tradičním saltem, protože jsem při střele dostal ránu do nohy," prohlásil Klose. "Mám z Mirova gólu velkou radost, protože hrál opravdu dobře a zasloužil si ho," citovala agentura DPA německého kouče Joachima Löwa.

Kloseho zásah odstartoval černých 179 vteřin pro Brazílii, která během nich dostala tři branky. Vzápětí se trefil Kroos, krátce nato po špatné rozehrávce zvýšil na 4:0 a německý koncert završil po půlhodině hry Khedira. "Dostat čtyři branky během šesti minut není normální. Bohužel se to ale občas stane," uvedl Scolari.

"V prvním poločase nám vyšlo úplně všechno. Dokonale jsme využili chyb soupeře, který se pak po rychlých brankách sesypal a jeho obrana se změnila v chaos," dodal Löw.

Brazílie dostala pět branek na mistrovství světa teprve podruhé, v roce 1938 však porazila Polsko 6:5. Posledním celkem, který na šampionátu inkasoval pětkrát během prvního poločasu, bylo Haiti v zápase s Polskem před 40 lety. "Nedokážu si to vysvětlit, opravdu ne. Radši bych prohrál 0:1 po gólu, který jsem zavinil, než tohle," dodal brankář Júlio César.

Po přestávce sice domácí soupeře zatlačili, ale všechny jejich šance zlikvidoval brankář Neuer, na kterého brazilští hráči v prvním poločase ani jednou nevystřelili.

Němci se vrátili do hry v 60. minutě, kdy dvakrát zahrozil Müller. Oba pokusy vyrovnat se šestou brankou nejlepšímu střelci turnaje Jamesi Rodríguezovi z Kolumbie však zlikvidoval Júlio César.

Hra bez obran pokračovala i nadále a v 69. minutě se zblízka prosadil střídající Schürrle. O deset minut později přidal stejný německý útočník ranou pod břevno sedmou branku.

Brazílie se čestného úspěchu dočkala v nastavení po úniku Oscara, nic to však nezměnilo na debaklu, který vyrovnal její nejvyšší porážku v historii. "Kanárci" navíc poprvé po téměř 39 letech prohráli doma soutěžní utkání. Němci se naopak postarali o nejvyšší semifinálové vítězství na světových šampionátech a jako první se probojovali do finále poosmé.

"Ale neměli bychom se nechat unést z vesnického kostela hned do nebe. Ještě jednou musíme šlápnout na pedál a jet na plný plyn," prohlásil Müller. "Ještě není konec. Přijeli jsme si sem pro mistrovský titul," dodal směrem k nedělnímu finále Kroos.

Trenér Brazílie Luis Felipe Scolari jako by naznačoval, kolik gólů jeho tým od Německa dostane
Trenér Brazílie Luis Felipe Scolari jako by naznačoval, kolik gólů jeho tým od Německa dostane

Mistrovství světa ve fotbale - semifinále:

Brazílie - Německo 1:7 (0:5)

Branky: 90.+1 Oscar - 24. a 26. Kroos, 69. a 79. Schürrle, 11. Müller, 23. Klose, 29. Khedira. Rozhodčí: M. Rodríguez - Torrentera, Quintero (všichni Mex.). ŽK: Dante (Brazílie). Diváci: 58.141.

Sestavy:

Brazílie: Júlio César - Maicon, David Luiz, Dante, Marcelo - Hulk (46. Ramires), Luiz Gustavo, Oscar, Fernandinho (46. Paulinho), Bernard - Fred (71. Willian). Trenér: Scolari.

Německo: Neuer - Lahm, J. Boateng, Hummels (46. Mertesacker), Höwedes - Müller, Khedira (76. Draxler), Kroos, Schweinsteiger, Özil - Klose (58. Schürrle). Trenér: Löw.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud