15. července 2014 • 14:00

Německo v extázi: Mistři světa jsou doma, vítalo je půl milionu lidí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Němečtí fotbaloví mistři světa už jsou doma! V úterý dopoledne dorazili ze zlatého šampionátu do Berlína, kde je čekalo triumfální uvítání. V hlavní fanouškovské zóně před Braniborskou branou jim tleskalo na půl milionu fanoušků.



Někteří v parku u Braniborské brány strávili celou noc, aby viděli své hrdiny zblízka.

Let měl zhruba hodinové zpoždění, protože na letišti v Riu se vozík se zavazadly fotbalistů srazil s jiným letadlem. Divákům ve fanouškovské zóně to ale příliš nevadilo, a když nad nimi pilot krátce po desáté hodině přeletěl v malé výšce, propukly bouřlivé oslavy.

VIDEO | Podívejte se, jak mistři projížděli Berlínem

První nedočkavci vítali zlatý tým už ráno na letišti Tegel. Za zvuků fotbalového chorálu "Football's Coming Home" vystoupil z letadla jako první kapitán Philipp Lahm s trofejí pro mistry světa. "O tomhle jsem snil od pěti let, kdy jsem viděl s pohárem Lothara Matthäuse," prozradil Lahm.

Hned za ním se objevil Bastian Schweinsteiger zahalený do německé vlajky a s obvazem nad pravým okem jako památkou na nedělní tvrdý souboj ve finále s Argentinou.

Němečtí fotbalisté křepčí na pódiu v centru Berlína, kde je vítalo půl milionu fanoušků
Němečtí fotbalisté křepčí na pódiu v centru Berlína, kde je vítalo půl milionu fanoušků

Pochvaloval si, že se během klidného letu dobře prospal, někteří jeho spoluhráči však pokračovali v oslavách titulu už na palubě letadla. "Nohu z plynu nesundáme. Při oslavách pojedeme naplno jako v zápase," slíbil nejlepší střelec týmu Thomas Müller.

Černý tahač s otevřenou plošinou se však ulicemi Berlína prodíral šnečím tempem. Fanoušci, kteří zaplavili celou cestu do centra, si chtěli hráče alespoň na chvíli užít. Na bocích auta zářily letopočty 1954, 1974, 1990 a 2014, připomínající roky, kdy Němci vyhráli mistrovství světa, a místo poznávací značky svítil nápis "Champions". Hráči měli černá trička s velkou jedničkou na hrudi.

VIDEO | Takhle to vypadalo na prostranství před Braniborskou branou

Dvouhodinovou cestu městem provázelo troubení aut i fanouškovských trubek a vyvolávání hráčů, nejčastěji bylo slyšet jméno jediného finálového střelce Maria Götzeho a neohroženého bojovníka Bastiana Schweinsteigera. Obrovský aplaus zaplavil ulice pokaždé, když některý z hráčů zvedl nad hlavu zlatý pohár pro mistry světa. Fanoušci také zpívali oslavné chorály, ozývalo se i skandování "SuperNěmecko" a "My jsme mistři světa"

Zlatý tým byl zapsán do berlínské pamětní knihy a pak už se mohl na velkém pódiu o radost podělit s příznivci, kteří znovu skandovali jméno tvůrce úspěchu Joachima Löwa. Ten jim poděkoval za podporu, kterou jeho tým i na dálku cítil.

Speciální kamion s mistry světa měl problémy vůbec projet do centra Berlína, kde na něj čekal další půl milion fanouškůFoto EPA

"Viděli jsme obrázky z domova, to pro nás byla velká vzpruha. Bez vás bychom tu nebyli. Vy všichni jste mistři světa," řekl německý trenér. Otázku, jestli bude u mužstva pokračovat, však nechal zatím nezodpovězenou.

Předseda svazu Wolfgang Niersbach však o prodloužení smlouvy vůbec nepochybuje. "Je to jasné. Naším cílem je Francie 2016," slíbil fanouškům. Löw tak určitě povede mužstvo v odvetě s Argentinou, která se bude hrát 3. září v Düsseldorfu.

Rozjařený Schweinsteiger si zavzpomínal na podobné oslavy v roce 2006, kdy dvěma góly v utkání o třetí místo zajistil Němcům bronzové medaile. "I tehdy to tady s vámi bylo super. Ale teď tady konečně máme i toho prevíta," ukázal na zlatou trofej.

Téměř polovinu týmu, současné i bývalé hráče Bayernu, čekalo podobné přivítání ještě večer v Mnichově.

Aktualizovat stránku

9:00

S trofejí mistrů světa a německým brankářem Manuelem Neuerem se vyfotili i piloti letadla, které dovezlo fotbalisty domů do Německa.

9:30

Útočník Lukas Podolski: "Vítejte na palubě, mluví k vám kapitán Podolski. Těšíme se na všechny fanoušky v Berlíně!"

10:05

Letadlo s německými fotbalisty už přistálo v Berlíně! 

10:29

Fotbalisté Německa vystoupili z letadla, kapitán Philipp Lahm ukázal trofej!

10:35

"Zpátky v zemi mistrů světa!"

10:45

Mario Götze, jediný střelec ve finále MS, tweetnul fotku z autobusu, který přepravil fotbalisty z letiště do centra Berlína za fanoušky. 

10:50

Pilotní kabiny, trofej pro mistry světa a trenér Joachim Löw. 

11:06

Pódium pro německé fotbalisty je připraveno. Můžete vidět, že fanoušků dorazilo požehnaně. Německá média informují o půl milionu lidí. 

11:14

VIDEO: Podívejte se na přílet Němců... "Let byl skvělý, dobře jsem se vyspal. Díky bohu, že s sebou máme trofej!" hlásil po příletu záložník Bastian Schweinsteiger.

11:16

Už jedeme! Mistři světa jsou na cestě. Také obránce Mats Hummels tweetuje z autobusu 

11:19

Útočník Thomas Müller naběhal na MS v Brazílii nejvíc kilometrů (84) ze všech hráčů. Navíc vstřelil čtyři góly. "Ale nohu z plynu nesundáme. Při oslavách pojedeme naplno jako v zápase!" slíbil fanouškům.

11:24

V Berlíně je nádherný slunečný den, plno fanoušků, skvělá atmosféra. Čekání na fotbalisty zpříjemňuje muzika. A pivo teče proudem!

11:26

"Úžasné," píše na twitteru Mesut Özil na cestě za fanoušky. 

11:27

Celý Berlín stojí, slaví a tleská projíždějícím mistrům světa! 

11:35

Otevřený autobus s fotbalisty musel zastavit na Pariser Platz. Je zde příliš mnoho fanoušků, kteří chtějí vidět mistry světa. Autobus zatím nemůže jet dál.

11:36

Pozdrav fanouškům: Jsme jedničky na celém světě! Trofej je v Berlíně! 

11:40

Mario Götze: "Wow! Co se to tady děje! Šílené! Úžasné!"

11:41

Atmosféra v Berlíně je neuvěřitelná. Moderátor teď čte celou soupisku Německa, statisíce fanoušků skandují příjmení všech hráčů a za každé přidají: "Mistr světa!"

11:46

Mesut Özil obdivuje atmosféru v Berlíně a natěšené fanoušky! 

11:52

Vše je připraveno pro přivítání mistrů světa! 

11:57

Autobus s fotbalisty projíždí davem fanoušků.

12:02

Jerome Boateng: Berlín! Wow! 

12:09
12:18

Moderátor na pódium baví fanoušky s popěvkem "Super Německo!" a lidé se hromadně přidávají, je zde atmosféra jako na fotbalovém stadionu.Hráči by měli dorazit během pár minut.

12:21

Mario Götze: "Trofej je v Berlíně! Mistři!"

12:23

Lukas Podolski s trofejí mistrů světa na otevřeném autobuse projíždějící Berlínem

12:29
12:31

Fotbalisté Německa na projíždějícím autobuse. Berlín jim padl k nohám!

12:32

Fotbalisté Německa právě dorazili za fanoušky k Braniborské bráně. Ještě chvíli ale počkají, než vyrazí na pódium, organizace oslav je na prvním místě!

12:39

Kdo si přeje být v Berlíně právě teď?

12:42

"Super Německo ŠA LA LA LA," zpívají statisíce fanoušků v centru Berlína. Parádní atmosféra!

12:44

Když hráči vycházeli z autobusu, podle přítomných novinářů měli někteří v sobě pár piv. Ale kdo se na ně může zlobit? Tohle je párty!

12:45

Berlín! Šílené!

12:51

Další fotografie z příletu německých fotbalistů do Berlína.

12:55
12:57

Jak Němci přivezli z Brazílie zlatou trofej? Jeden z internetových snímků.

13:03

Připraven je Mesut Özil! 

13:03

Na pódiu je celý trenérský tým včetně Joachima Löwa! Fanoušci bouří. "Joachim Löw," skandují.

13:09

Fotbalisté jsou na pódiu a užívají si naprosto skvělou atmosféru s fanoušky. Moderátor postupně zpovídá jednotlivé hráče.

13:10

Gratulace míří do Německa také od slavného boxera Wladimira Klička. Považuje se za jednoho z milionů fanoušků německého národního týmu. 

13:14

Bouřlivě byl přivítán Miroslav Klose, historicky nejlepší střelec MS. Letošní šampionát byl pro zkušeného útočníka pravděpodobně poslední.

13:16

S německými fotbalisty slaví v Berlíně i tenistka Sabine Lisicki. 

13:23

Fotbalisté Německa dorazili v trikotech s velkou jedničkou. Zkrátka dorazili fotbalové jedničky této planety! 

13:25

Fotbalisté právě přinesli ukázat na pódium trofej pro mistry světa!

13:29

Tady se bude slavit ještě dlouho!

13:31

Thomas Müller skandoval s fanoušky, chorály zpívali všichni přítomní fanoušci.

13:33

"O této chvíli jsem snil od svých pěti let, kdy tuto trofej zvedl nad hlavu v roce 1990 Lothar Matthäus. Je to neuvěřitelné!" řekl fanouškům kapitán německého týmu Philipp Lahm.

13:35

Podívejte se, jak fotbalisté originálně ukázali trofej fanouškům. 

13:38

Přišla i německá popová zpěvačka Helena Fischer. 

13:41

Asi ze všech nejvíc si užil svůj příchod mezi fanoušky obránce Per Mertesacker. 

13:50

Fotbalisté se pomalu loučí s fanoušky, oslavy budou probíhat už někde v soukromí.

13:54

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud