21. května 2014 • 11:31

Začal soud s Rogozem. Manažer Příbrami se k líčení nedostavil

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výslechy svědků včetně šéfa českobudějovického klubu Karla Poborského dnes začalo v Příbrami hlavní líčení soudu s manažerem příbramského fotbalového klubu Romanem Rogozem, který je obžalován z pokusu o podplacení hráče Českých Budějovic. Funkcionáři hrozí až dva roky vězení nebo peněžitý trest. Soud byl odročen na červenec. Rozsudek by mohl padnout už při příštím hlavním líčení, řekl dnes soudce Miloslav Boudník.



Rogoz se u soudu omluvil a na líčení nepřišel. Vypovídat odmítl fotbalista Michal Klesa, kterého se údajně někdo pokusil kontaktovat kvůli ovlivnění výsledku. "Svědek Klesa odepřel výpověď, přestože k tomu nemá zákonný důvod, takže bude předvolán na příští hlavní líčení," uvedl soudce. Při líčení byla také přečtena většina listinných důkazů.

Na příštím hlavním líčení budou vyslechnuti další svědci, kteří mají osvětlit okolnosti Klesova odchodu z Příbrami v roce 2011, po kterém se stal hráčem Českých Budějovic. Podle Boudníka se bude ověřovat fotbalistova věrohodnost.

Pokud by na příští líčení přišli všichni svědci, mohlo by rozhodnutí padnout už v červenci. "Nepředpokládám, že budou další důkazní návrhy, ale nemohu to vyloučit," dodal Boudník.

V kauze jde o nabídku úplatku ve výši 50.000 korun za ovlivnění prvoligového utkání mezi týmy Českých Budějovic a Příbrami loni v dubnu ve prospěch hostů. Příbram zápas vyhrála 1:0 a Poborský tehdy uvedl, že se jeho hráče pokusil někdo ovlivnit. Šéf příbramského klubu Jaroslav Starka to odmítl. Policii předala případ disciplinární komise FAČR.

Hlavní líčení se mělo konat už minulý rok v prosinci, ale bylo odloženo kvůli námitce podjatosti vznesené státním zástupcem vůči rozhodujícímu soudci. V námitce se jednalo o to, že soudce má dvanáctiletého syna, který hostuje v příbramském fotbalovém klubu. "Mládež a A tým jsou dva rozdílné subjekty a podjatý se tedy necítím," řekl soudce, jehož stanovisko potvrdilo i rozhodnutí krajského soudu.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud