11. června 2008 • 22:55

Černý trh: Lístek za 1000 eur

Autor: Blesk
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Salcburk, kde kopali Švédové, zalila žlutá. Vídeň, kterou vybrakovali Chorvati, zase červenobílá. A Bern, v němž se předvedli Nizozemci, opanovala oranžová.



Fotbalové EURO zažívá obří nájezdy horlivých fanoušků. Je to zvláštní – vždyť každá země by měla mít nárok obsadit přibližně pětinu kapacity stadionu, kde její tým hraje. Jenže v případě Chorvatů, Nizozemců i Švédů bylo jasně vidět, že je jich na tribunách víc. Tradiční barvy je prozradily.

Jak je to možné? Varianty jsou pouze dvě. Číslo 1: Fandové si nakoupili vstupenky přímo od Evropské fotbalové asociace. Nespoléhali tedy na nabídku národních svazů. UEFA prodávala »lupeny« takzvaně naslepo, tedy ještě před losem turnaje. Příznivci si je pak na internetu vyměňovali.

„Takhle jsem získal lístky na všechny naše zápasy,“ říká Pavel Doležal z Prahy. „Neznám nikoho, kdo by byl úspěšný přes český svaz.“ Číslo 2: Černý trh bují i na EURO 2008, samozřejmě. Překupníci z fotbalu asi těžko vymizí.

Ve Švýcarsku, kde hrají Češi zápasy základní skupiny, je dokonce tohle »podnikání« legální. Jen cena, kterou požadují, by neměla odporovat dobrým mravům.

Při šampionátu však nabízejí lístky až za tisíc eur (tedy nějakých 25 tisíc korun). „Navíc už se objevily falešné vstupenky,“ řekl serveru Týden Martin Synecký, který působí na šampionátu v policejním týmu.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud