Pavel Novotný
25. června 2008 • 22:45

Bojovnost a nasazení, to je Turecko

TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Turečtí fotbalisté byli opět kousek od dalšího obratu. Přes jejich vyřazení lze konstatovat, že během turnaje ukázali nesmírnou bojovnost a zarputilost. Za to si zaslouží uznání.



Turecko stálo kousek od prodloužení

Pro německý tým to rozhodně nebyl jednoduchý zápas. I když trenér Německa Joachim Löw nabádal před utkáním svůj tým, aby Turecko nepodcenili, zdálo se mi, že Němcům přesto chyběla jejich tradiční výbušnost a aktivita, kterou se prosazovali proti Portugalsku. Turci mě svým kvalitním výkonem překvapili.

Turecko opět nebylo daleko k tomu, aby brankou v závěru dovedlo utkání do prodloužení. V posledních minutách však dostali třetí gól a už neměli čas na vyrovnání. Přesto můžeme určitě hodnotit jejich vystoupení na šampionátu jako nesmírně úspěšné.

Bojovnost do posledního okamžiku, to je Turecko

Turečtí fotbalisté ukázali nesmirnou bojovnost, nasazení a především vůli po vítězství. I když se jim prakticky rozpadla základní sestava (chybělo až sedm hráčů), dokázali je nahradit a obrovskou bojovností a nasazením otočit důležitá utkání. To je největší přínos tureckého fotbalu.
Turci ukázali, že fotbal se hraje až do posledního hvizdu rozhodčího. Jsou dokonalým vzorem bojovnosti.

Před šampionátem byli turečtí fotbalisté hodnocení médii jako tým, který může dokázal velké věci, ale také vyhořet. Že má v kádru mladé a nezkušené hráče, že jsou náladoví. Navzdory všem nepříznivým okolnostem, především s velkým množstvím zraněných hráčů, se však dokázali dostat až do semifinále. Řada týmů by takovou situaci těžko zvládla.

Kdo proti Německu ve finále?

Je jasné, že Němce čeká ve finále těžký soupeř a je jedno, zda to budou Španělé či Rusové. Pokud budou chtít němečtí fotbalisté uspět, musí určitě přidat, jinak titul získají jen těžko.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud