Ondřej Škvor
6. června 2011 • 11:48

Upocená výhra Slováků: Kouč Weiss zuřil

Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Získali tři body, ztratili sebevědomí. Slovenští fotbalisté došli k povinným třem bodům proti andorrským trpaslíkům (1:0) po cestě, která hodně bolela. A jejich emotivní trenér Vladimír Weiss po zápase nešetřil nikoho - s výjimkou jediného střelce Miroslava Karhana.



Takhle ne. To po sobotním trápení proti Andoře ví už celé fotbalové Slovensko. A koho by tahle zpráva minula, zdůraznil mu ji kouč Vladimír Weiss. Ten zuřil v poločase a zlost z něj nevyprchala ani po utkání.

Slovenských šancí víc než hodně, ale žádná k ničemu nevedla. Fotbalisté Andorry se usmívali, vždyť vůbec poprvé ze šesti zápasů probíhající kvalifikace šli o přestávce do kabin jako neprohrávající tým.

Zato na druhé straně bylo pořádně hlučno. Trenér Weiss prý v kabině řádil jako ještě nikdy předtím. Domácí bezbranková remíza s 202. týmem světového žebříčku spokojenost určitě nepřipouštěla.

„Jsem zklamaný z našeho výkonu a z přístupu k šancím, které jsme si vytvořili. Věděli jsme, co bude Andorra hrát, ale na to mají ti hráči kvalitu, aby se prosadili. Když má Šebo šest šancí, musí dát tři góly. Ve Slovanu je střílel se zavázanýma očima,“ vyprávěl Weiss po zápase.


Stále při tom nevypadal klidně. A to přesto, že spása přišla v 63. minutě, kdy veterán Karhan, se sto třemi starty slovenský rekordman, propálil z malého vápna celou andorrskou obranu. „Je to pořád pan fotbalista,“ ocenil Weiss.
Ale pak spustil. „Je třeba sundat si růžové brýle a začít žít v realitě.

Slovensko chce pomalu vyhrát mistrovství světa, jenže skutečnost je taková, že nemáme ani kde hrát. Chceme se rovnat s Ruskem a Irskem, ovšem ty jsou, co se týče infrastruktury, jinde než my. Musíme se vrátit tam, kde jsme byli v minulé kvalifikaci. Každý musí začít od sebe a jít za svým cílem skromně,“ vyzval.

Skromně snad, ale s body určitě. Jinak po loňské účasti na mistrovství světa nebude pro Slováky dost místa v Evropě.

Situace ve skupině B je totiž pořádně vyrovnaná. První Irsko, druhé Rusko i třetí Slovensko zatím nasbíraly shodně třináct bodů. A také jejich vyhlídky před zbývajícími zápasy jsou vyrovnané - z této trojice se ještě utká každý s každým a právě tyto duely podle všeho rozhodnou.

A tak při vší bídě, kterou Slováci v sobotu večer v Bratislavě nabídli, nemusí je nízká výhra moc mrzet. Víc než skóre se totiž při rovnosti bodů hledí na bilanci ve vzájemných utkáních. A tam si nevedou díky vítězství v Rusku (1:0) a domácí remíze s Irskem (1:1) úplně špatně.

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud