3. září 2011 • 16:31

Baroš zazdil obrovské šance, remízu pro Čechy zachránil Kadlec

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Na kritiku, která se snáší na jeho hlavu, mohl odpovědět ideálním způsobem. Milan Baroš měl už v páté minutě kvalifikačního duelu se Skotskem na kopačce vedoucí gól. Velkou šanci po krásné akci debutanta Jiráčka trestuhodně zahodil. Na konci poločasu naopak udeřili Skotové a český tým šel do šaten za stavu 0:1. Bod za remízu 2:2 zachránil v infarktovém závěru z penalty Kadlec.



Čeští fotbalité začali v narvaném Hampden Parku odvážně. Navíc už v páté minutě mohl jít Bílkův tým do vedení! Akci začal dlouhý nákop Laštůvky, který převzal Jiráček. Plzeňský záložník neohroženě pronikl do vápna a naservíroval míč pod sebe na volného Baroše.

Češi už pomalu zvedali ruce nad hlavu, Baroš měl balon v ideální pozici. Jenže levačka útočníka Galatasaraye místo do sítě mířila vysoko nad...

Milan Baroš zahodil velikou šanci.
Milan Baroš zahodil velikou šanci.


Vedoucí gól by Bílkovu družinu ještě víc uklidnil. Bohužel se stal pravý opak. V první vážnější možnosti se trefil Kenny Miller, jehož střela proklouzla za záda gólmana Laštůvky. Češi tak po poločase prohrávali ve Skotsku 0:1.

Hned po pauze měl znovu Baroš možnost domácím nadšení sebrat, jenže selhal i v další střelecké pozici, tentokrát minul branku po levé straně po vysunutí od Rosického.

Český tým se díky Plašilovi dočkal v 78. minutě vyrovnání. Drama však zdaleka nekončilo. Za čtyři minuty Skotové dokázali odpovědět. Po chybě Rajnocha zakončil akci domácích Fletcher.

Bod pro Bílkovu družinu zachránil Kadlec. Rezek se skácel ve vápně, rozhodčí nekompromisně ukázal na bílý puntík uprostřed vápna. K balonu si stoupl Kadlec a bezpečně proměněnou penaltou pečetil skóre na 2:2. 

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud