Pavel Kalouš
14. listopadu 2011 • 14:08

Rosický? Takové máme dva, říká asistent Černé Hory Miloševič

Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PODGORICI | Češi nejsou lepší než my. Jediný rozdíl mezi námi byl v disciplině. Mají Rosického, ale my máme takové hráče dva. To před odvetou baráže o EURO 2012 sebevědomě tvrdí asistent Černé Hory Savo Miloševič. „Není to tým, který by nám měl nahnat strach,“ říká o soupeři Miloševič.



Když se rozdávalo sebevědomí, stáli ve frontě jako první. Ne, černohorský tým o sobě před odvetou s Českem rozhodně nepochybuje. „Navzdory porážce jsme viděli, že Češi nemají tým, který by nám měl nahnat strach,“ říká Miloševič.

Slavný srbský útočník, který před lety válel za Aston Villu nebo Zaragozu a dnes je pravou rukou kouče Černé Hory Branka Brnoviče, překvapil. Ačkoliv jeho tým v Praze selhal a jeho fanoušci na něm nenechali niť suchou, Miloševič má jiný názor.

Například tvrdí, že jediný rozdíl mezi oběma týmy byl v pátek v disciplině. „Porazili nás jen proto, že byli víc disciplinovaní. Jiný rozdíl tam nebyl,“ má jasno po porážce 0:2.

Tomáš Pekhart během barážového utkání s Černou HorouFoto Michal Beránek (Sport)
Když posloucháte jeho hodnocení, snadno podlehnete dojmu, že sledoval jiný zápas. „Hodinu jsme zápas dobře kontrolovali. Na začátku druhé půle jsme byli dokonce lepší než Češi, a kdybychom v tom pokračovali ještě tak deset minut, jsem si jistý, že bychom dali gól,“ říká sebevědomě.

Jasno má i při srovnání síly obou soupeřů. Miloševič je přesvědčen, že Černá Hora má lepší tým než Češi. „Češi nejsou silnější než  my. Nemají žádného lepšího hráče. Jistě, mají Rosického, ale my takové hráče máme dva. Není to jen můj názor, vědí to v celé Evropě,“ ujišťuje.

Podle něj ještě rozhodnuto není. „Tenhle zápas ještě neskončil,“ varuje české hráče Miloševič.

Možná právě proto ta sebevědomá slova. Ostatně přiznává to i sám Miloševič. „Nemůžeme teď působit odevzdaně. To by nám neprospělo. Pořád máme před sebou 90 minut a to nejhorší, co bychom mohli udělat, je předem kapitulovat,“ tvrdí Miloševič.

K oslavám gólu se doslova připojil \"12. hráč\" – italský fanoušek českého týmu!
K oslavám gólu se doslova připojil \"12. hráč\" – italský fanoušek českého týmu!


Vstoupit do diskuse
10

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud