Jonáš Bartoš
8. října 2010 • 22:23

Češi zářili, ale Magera se Suchým musí přidat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká reprezentace může konečně slavit. Za vítězství se Skotskem (1:0) si Bílkův výběr zaslouží velkou pochvalu. Rosický a spol. Ostrovany prakticky k ničemu nepustili, mohli vyhrát ještě výraznějším rozdílem. Kdo z českého týmu zazářil nejvíc? A čí výkon budí i přes výhru mírné rozpaky? Portál iSport.cz vybral dva hráče, kteří na trávníku dominovali, naopak dva fotbalisté by měli proti Lichtenštejnsku jít s výkonem nahoru.



ZAZÁŘILI

Tomáš Rosický
Proti Skotsku moc toužil po vítězství, trápil ho propadák s Litvou. A na jeho výkonu to bylo vidět. Od začátku dirigoval hru českého souboru, bral na sebe zodpovědnost. „Malý Mozart“ už sice tolik nevyniká dravými průniky, zato jeho přihrávky jsou výstavní. Měl nejčastěji míč na kopačce, dostal se i k nebezpečné hlavičce.  Jasně nejlepší hráč českého týmu, což podtrhává i přesně zahraný roh na vítěznou hlavičku Hubníka. Takhle má vypadat výkon kapitána!

Tomáš Rosický v souboji s Darrenem Fletcherem.Foto Michal Beránek (Sport)


Roman Hubník

V reprezentaci se trefil podruhé, ale tenhle gól byl určitě nejdůležitější. Na místě stopera proti úporně bránícím Skotům moc práce neměl, ale krom zaváhání v úvodu utkání jistě rozehrával a spolehlivě řídil českou defenzivu. Vítězný gól z něj dělá hrdinu utkání.




MUSÍ PŘIDAT

Lukáš Magera

V úvodu si odvážně stoupl k přímému kopu, jenže z nadějné pozice trefil míč levačkou špatně. Když se pak po dlouhé době dostal k balonu, špatnou přihrávkou zazdil možnost Čechů. Sice jesličkami uvolnil Kadlece, který našel volného Necida, jenž neproměnil tutovku, ale jinak se trápil. Hrál zbytečně zataženě, jako by nevěděl, v jakém prostoru se má pohybovat.  Střídání za Bednáře pro něj znamenalo vysvobození.

Lukáš Magera lituje zahozené šance.Foto Michal Beránek (Sport)


Marek Suchý
Premiérový start mladému stoperovi příliš nevyšel. Uvedl se nepřesnou rozehrávkou přímo na kopačky Skotů, při dalším závaru odkopl míč málem do vlastní branky. Od prvních minut byl nervózní, prohrával souboje. Jediné štěstí, že Skotové se k útočení prakticky nedostali. Takhle příště ne!

Skupina I:

Španělsko - Litva 3:1 (0:0)
Branky:
47. a 56. Llorente, 79. Silva - 54. Šernas. Rozhodčí: Rocchi (It.).

Španělsko:
Casillas - Ramos (82. Arbeloa), Piqué, Puyol, Capdevilla - Cazorla, Busquets, Iniesta, Silva - Llorente (77. Aduriz), Villa (76. P. Hernández). Trenér: Del Bosque.

Litva: Karčemarskas - Stankevičius, Kijanskas, Skerla, Radavičius - E. Česnauskis (85. Poškus), Panka, Šemberas, Mikoliunas - Danilevičius (82. Ivaškevičius), Šernas. Trenér: Žutautas.

Tabulka:
1. Španělsko 2 2 0 0 7:1 6
2. Skotsko 3 1 1 1 2:2 4
3. Litva 3 1 1 1 2:3 4
4. Česko 2 1 0 1 1:1 3
5. Lichtenštejnsko 2 0 0 2 1:6 0




Chcete mít sportovní informace jako první? Objednejte si SMS a MMS zpravodajství iSport.cz »

Roman Hubník se spolu s Tomášem Rosickým raduje z vedoucí branky.
Roman Hubník se spolu s Tomášem Rosickým raduje z vedoucí branky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud