29. května 2012 • 17:20

Čeští fanoušci týmu nevěří. Větší pesimisté jsou jen v Dánsku

Autor: han
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do startu fotbalového EURA zbývá jen kousíček. České fanoušky však stále svírá pesimismus. Jak vyplývá z výzkumů FanLabs, hůř už jsou na tom jen Dánové, které čeká skupina smrti s Německem, Portugalskem a Nizozemskem. Nesouhlasíte? Hlasujte!



Pokud se podíváme na optimismus fanoušků ve všech účastnických zemích, suverénně nejméně věří svým fotbalistům v Dánsku. Jen o jeden stupínek výše je Česká republika. Velkou skupinku skeptiků nalezneme i v Anglii a obou pořadatelských zemích.

Naopak v zisk titulu pro mistra Evropy nejvíce věří fanoušci na Pyrenejském poloostrově, konkrétně ve Španělku. Jejich víra je logická – vždyť Iniesta a spol. suverénně kralují světovému i evropskému fotbalu a v Polsku a na Ukrajině chtějí svou dominanci potvrdit. Hned za nimi se ve výzkumech FanLabs umístilo silné Německo a Nizozemci.

Právě tyto dva týmy jsou všeobecně považovány za velké favority. Důvěru fanoušků mají i Italové, bude však hodně záležet na tom, jak se squadra azzura vypořádá s korupčním skandálem, jenž v posledních dnech narušil přípravu.

Co zajímavého z výzkumu ještě vyplynulo? Češi se nejvíce obávají souboje se Španělskem (38%), Německem (27%) a Nizozemci (17%). Bezproblémové by podle nich mělo být utkání s Ukrajinou, Švédskem či Irskem.

Nesouhlasíte? Zapojte se do ankety a hlasujte na: www.sharpfanlabs.com.

Trenér české reprezentace Michal Bílek na nominační tiskové konferenci s kapitánem Tomášem Rosickým
Trenér české reprezentace Michal Bílek na nominační tiskové konferenci s kapitánem Tomášem Rosickým

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud