Jonáš Bartoš
31. května 2012 • 17:25

Bez Rosického, jinak v sestavě pro EURO. Češi vyběhnou v plné síle

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

České fotbalisty čeká poslední utkání před odjezdem na EURO do Polska, navíc před vlastním publikem na Letné. Proti Maďarsku nastoupí národní tým v nejsilnějším možném složení, chybět bude pouze zraněný kapitán Tomáš Rosický. Místo něj pásku převezme Petr Čech, který odehraje 90. utkání v národním týmu.



Trenér Bílek den před utkáním zveřejnil sestavu, se kterou do generálky před evropským šampionátem český tým vyběhne. Chybět bude pouze Tomáš Rosický, který se zotavuje po zranění lýtkového svalu.

„Nastoupíme s hráči, kteří odehráli závěr kvalifikace a baráž, budeme chtít navázat na výsledky i výkony z nedávné doby. Chceme uspět, aby naše sebedůvěra na EURU byla co největší,“ přeje si reprezentační trenér Michal Bílek.

V sestavě pro úvodní utkání na EURO s Ruskem (pátek 8. června) má jasno, rozhoduje se jen u defenzivních postů. Trenér Bílek nejvíc váhá mezi Limberským a Hubníkem. „Ke změně ještě může dojít. Je tady varianta s Romanem Hubníkem, Kadlec by se přesunul doleva. V defenzivě mám největší otazník,“ připouští.

Tomáš Rosický, Michal Kadlec a Roman HubníkFoto Pavel Mazáč (Sport)
Proti Maďarsku vyběhne od začátku obranná čtveřice Limberský, Sivok, Kadlec, Limberský. Zejména plzeňský obránce bude hrát o to, jestli se v základu objeví i na evropském šampionátu.

„Odehrál spousty těžkých zápasů v Lize mistrů, je to zkušený hráč. Na levé straně má navíc spoluhráče z klubu Pilaře, spolupráce je tam dobrá. Nehraje pro mě roli, že nemá zkušenosti v národním týmu,“ uvedl Bílek.

 Do zápasu s Maďarskem ještě nezasáhne Tomáš Rosický, který šetří zraněné lýtko. „Tomáš do zápasu nepůjde ani na minutu, jinak jeho zdravotní stav se lepší a doufám, že od pondělí bude trénovat normálně,“ věří Bílek.

Jeho slovům nahrávalo i to, že český kapitán s týmem vyběhl i na předzápasový trénink.

Na páteční utkání se čeká velká návštěva, Letná by mohla být dokonce vyprodaná. „Je to poslední zápas před EUREM, věřím, že lidé přijdou a vyjádří týmu podporu. Když je dobrá atmosféra, klukům se pak hraje lépe. Abychom byli dobře naladění, potřebujeme navázat na nedávné výkony,“ přeje si Bílek.

Sestava pro utkání s Maďarskem:
Čech – Gebre Selassie, Kadlec, Sivok, Limberský – Rezek, Plašil, Kolář, Jiráček, Pilař – Baroš.

Brankář Petr Čech si nasazuje svoji helmu před tréninkem
Brankář Petr Čech si nasazuje svoji helmu před tréninkem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud