Richard Šíma
7. června 2012 • 14:49

Jsme outsider, blafuje před zítřejším zápasem kouč Rusů Advocaat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední trénink před odjezdem do Vratislavi absolvovali včera nedaleko Varšavy ruští fotbalisté. Dnes odcestují do dějiště pátečního duelu s Čechy. Ačkoliv o tom včera přímo nemluvili, je znát, že si na Bílkův tým věří. Nic na tom nemění ani fakt, že jejich trenér Dick Advocaat označil ruský celek za jednoho z outsiderů šampionátu.



Do Polska dorazili plni sebevědomí. Vždyť v posledním přípravném utkání porazili Italy 3:0. O to překvapivěji vyzněla úterní slova kouče Dicka Advocaata. „Řekl bych, že jsme outsider,“ prohlásil Nizozemec.

„Blafuje,“ mají jasno ruští novináři. „Dobře ví, že jeho tým patří přinejmenším mezi favority základní skupiny,“ prohlásil Dmitrij Zelenov, redaktor ruského Sport-Expresu.

„Zeptejte se kohokoliv, kdo má s ruským týmem co do činění. Hráčů, fanoušků, koho chcete. Všichni vám řeknou, pokud budou mluvit upřímně, že Rusové ze základní skupiny postoupí. Nikdo o tom nepochybuje,“ pravil Zelenov.

„Kromě našeho týmu postoupí Poláci. Na Čechy se nedostane, nemají tak silný tým,“ prohlásil novinář a přidal tip na výsledek pátečního zápasu. „Rusové zvítězí 1:0,“ upozornil.

Je zjevné, že něco podobného si myslí i Advocaat. Navzdory svému tvrzení o roli outsiderů se zdá, že z utkání s Čechy velké obavy nemá. „Už to není ten silný tým z roku 2004. Tehdy měl hvězdný kádr: Nedvěda, Kollera, Rosického, Baroše. U Čechů ale proběhla generační obměna, někteří hráči zestárli a ti mladí ještě nezískali potřebné zkušenosti,“ prohlásil Advocaat v úterý.

Včera už svá slova o žádný další výrok doplnit nechtěl. Přítomnost novinářů na podvečerním tréninku v městečku Sulejówek jej nechala chladným. Stejně jako jeho svěřence. Když se lesem mikrofonů a kamer cestou z tréninkové plochy do autobusu probíjel třeba petrohradský útočník Andrej Aršavin, na prosby ruských žurnalistů toužících po rozhovoru reagoval mlčky a s úsměvem. Když zaslechl žádost českých žurnalistů, trhnul sebou, zastavil, ztratil úsměv a gestem jako by signalizoval cosi ve smyslu: „To nemyslíte vážně...“

Rusové se včera nenechali rozhodit ani kalamitní situací, do níž se cestou do Sulejówku dostali. Katastrofální doprava, jež v těchto dnech panuje ve většině Polska, a o to více v jeho metropoli, byla příčinou toho, že Rusové na svůj podvečerní trénink málem nedorazili včas. Aby byl jejich autobus vůbec schopen dostat se z přecpaných varšavských ulic ven z města, doprovázelo jej několik houkajících policejních vozů. Jenže ani to v jednu chvíli nepomohlo.

Autobus se po vyjetí z jednoho z největších varšavských kruhových objezdů vecpal do přeplněné ulice a náhle nemohl dál. Čtyřproudová kolona stála, policejní vozy houkaly, jak mohly, ale situace neměla řešení. Uniformovaní muži museli vystoupit ze svých vozů a donutit řidiče, aby svá auta odstavili na chodníky a přilehlé travnaté plochy. Když krátce před sedmnáctou hodinou přece dorazili do Sulejówku, tvářili se úplně klidně. „Všechno je v pořádku,“ poznamenal Advocaat.

Rusové včera trénovali kompletní. Během úvodních patnácti minut, které byly určeny novinářům, se na trávníku mocně rozcvičoval také gólman Igor Akinfejev, jenž prý ale kvůli vodě v koleni v pátek chytat nebude. Kouč Advocaat podle svých slov nechce riskovat, že se jeho stav ještě zhorší. Zda ale skutečně nastoupí Vjačeslav Malafejev, to si včera s určitostí netroufl i tipnout ani samotní ruští žurnalisté.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud