8. června 2012 • 20:32

Nahé aktivistky a 800 dobrovolníků. Zahajovací ceremoniál se líbil

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině zahájil dvanáctiminutový slavnostní ceremoniál, při němž zazněly tóny Chopinovy etudy. Hromadné choreografie na stadionu ve Varšavě se zúčastnilo 800 dobrovolníků z více než 63 zemí. Před stadionem ale řádily nahé aktivistky.



Představení připravené Italem Markem Balichem začalo na beznadějně vyprodaném Národním stadionu dvacet minut před výkopem úvodního zápasu turnaje mezi domácím Polskem a Řeckem.

Většina publika tvořili domácí fanoušci v červenobílých barvách, radost dávali najevo také příznivci Řecka v bílomodré. Diváci na ochozech stadionu v jednu chvíli také vytvořili vlajky všech šestnácti zúčastněných zemí.

Mimo útroby stadionu ve Varšavě ale byly vidět polonahé aktivistky, které už řadu měsíců protestují proti pořádání turnaje v Polsku a na Ukrajině.

Zahajovací ceremoniál fotbalového EURO
Zahajovací ceremoniál fotbalového EURO

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud