13. června 2012 • 04:59

Čech si po kiksu vzpomněl na Turecko: Vypadal jsem komicky

Autor: har, kah
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svou chybou daroval Řekům kontaktní gól. A byl si toho vědom. „Mohl jsem v klidu počkat o metr, nechat míč prolétnout okolo Tomáše a chytit ho,“ popisoval po vítězném utkání český brankář Petr Čech.



Vzpomněl si na svůj kiks z před čtyř let. Tenkrát po podobné situaci vyrovnalo Turecko tři minuty před koncem na 2:2, pár okamžiků na to přidalo třetí branku a Češi se místo příprav na čtvrtfinále pakovali domů.

„Musím přiznat, že to bylo poprvé, kdy mi nějaká historie proběhla hlavou, protože Turecko bylo taky na mistrovství Evropy. Jakmile jsem gól dostal, vzpomněl jsem si na to,“ přiznal český brankář.

Fotbalisté tentokrát také vedli 2:0 a do konce navíc chyběla mnohem delší doba. „Teď zbývalo nějakých pětatřicet minut a říkal jsem si, že tentokrát to dopadne jinak.“

A dopadlo. Češi jednogólové vedení uhájili a po výhře 2:1 zvýšili své šance na postup. „Do té doby jsem se cítil dobře, tak jsem věřil, že další gól už nedostanu. Zápas jsem dohrál, tak jak jsem chtěl, i když chyba vypadala komicky. Ve fotbale se takové věci stávají, pro mě je důležité, že výsledek dopadl dobře,“ říkal s pokorou po utkání.

OBSÁHLÝ ROZHOVOR S PETREM ČECHEM I DALŠÍ PODROBNOSTI PŘÍMO Z WROCLAWI ČTĚTE VE STŘEDEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT!

Podívejte se v čase 5:07 na Čechův čtyři roky starý kiks proti Turecku na ME


Čech ve výčitkách, Gekas v po jeho zaváhání v euforii
Čech ve výčitkách, Gekas v po jeho zaváhání v euforii

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud