16. června 2012 • 16:24

Hodgson potvrdil, že proti Ukrajině postaví Rooneyho

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér anglických fotbalistů Roy Hodgson potvrdil, že do příštího zápasu na mistrovství Evropy proti Ukrajině vrátí do základní sestavy Waynea Rooneyho, kterému skončí dvouzápasový trest za vyloučení v kvalifikaci. Přestože se v pátečním vítězném duelu se Švédskem (3:2) gólově prosadili útočníci Andy Carroll, Theo Walcott a Danny Welbeck, ofenzivní hvězda Manchesteru United o místo nepřijde.



"Mám teď příjemné problémy. Byl jsem opravdu spokojen s výkonem našich forvardů a Walcottův přínos byl enormní, protože jako náhradník skóroval a připravil vítězný gól. Wayne Rooney je však speciální hráč a vynechat ho by pro mne bylo velmi těžké," uvedl Hodgson na pozápasové tiskové konferenci.

Návrat nejlepšího střelce aktuálního anglického výběru (28 branek) očekávají i spoluhráči. "Proti Ukrajině může mít přítomnost hráče jako Rooney podstatný význam a jsem rád, že ho můžu přivítat zpátky v týmu. Pokud bych ho nepostavil, tak by se mohlo v šatně rozpoutat peklo," upozornil čtyřiašedesátiletý kouč, jenž v dosavadních čtyřech zápasech na lavičce Anglie neprohrál a třikrát zvítězil.

Mužstvu přezdívanému "Tři lvi" v závěrečném úterním zápase skupiny D proti spolupořadateli turnaje Ukrajině stačí k postupu do čtvrtfinále remíza.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud