16. června 2012 • 17:04

Bílek hraje o budoucnost: postup, nebo milion korun odstupné?

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V konferenčním sále si vzal na hlavu sluchátka a pak české fanoušky, kteří mu spílají stejně jako Milanovi Barošovi, vybídl: „Bylo by dobré, kdyby si uvědomili, že jsme na stejné lodi, a vytvořili parádní atmosféru.“



Kouč Michal Bílek jde do bitvy, která rozhodne o jeho budoucnosti. Buď v duelu s Polskem uspěje a postupem do čtvrtfinále EURO dosáhne na životní trenérský úspěch, což by mu zajistilo práci u národního týmu nadále.

Nebo prohraje a jeho působení v roli hlavního reprezentačního kouče bude viset na niti. Nepostup z nejschůdnější skupiny mistrovství Evropy by nemohl nikdo hodnotit kladně.

A že má Bílek už podepsanou smlouvu pro kvalifikaci světového šampionátu? Není to překážka. Obsahuje klauzuli upravující pravidla předčasného vyhazovu. Spravil by to jeden milion korun na odchod.

A to není zrovna malé odstupné…

Michal BílekFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud